26 Φεβ 2007

Ου χαμένε...

Η σωστή προφορά του τίτλου είναι αυτή του Τραμπάκουλα. Μαζί σας και πάλι, αφού πέρασα ένα Σαββατοκύριακο εντός των τοιχών μεν αλλά από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά χαλαρό σχετικά και χωρίς υπολογιστή από τον οποίο είχα μπουχτίσει σχεδιάζοντας (τοπογραφικά) όλη τη βδομάδα, δηλαδή πρακτικά χαμένος από το Internet (είδατε πως κολάνε όλα τελικά;)!

Σημερινό μας θέμα το Lost, η σειρά που έχει κάνει πάταγο όπου και να προβλήθηκε. Ο πάταγος εξηγείται εύκολα αφού στο πρώτο επεισόδιο έπεσε ολόκληρο αεροπλάνο! Αυτή τη στιγμή στην Αμερική προβάλεται ο τρίτος κύκλος, τον οποίο και βλέπω μέσω ίντερνετ, σιγά μην περίμενα να έρθει στην Ελλάδα πρώτον και να το έβλεπα στην τηλεόραση δεύτερον. Όποιος έχει ασχοληθεί με τη σειρά ξέρει περί τίνος πρόκειται: Ένα αεροπλάνο γεμάτο χαμένους πέφτει σε ένα ερημονήσι και εκ περιτροπής τρώνε φλασάκια σχετικά με το παρελθόν τους. Το ερημονήσι βέβαια είναι σχετικό γιατί έγω ήξερα ότι τα ερημονήσια δεν έχουν κόσμο, εγκαταστάσεις, καπνογόνα, παραισθησιογόνα και πολικές αρκούδες! Τα φλασάκια που τρώνε οι χαμένοι τους εμποδίζουν να κάνουν και πολλά πράγματα στο μεσοδιάστημα, με αποτέλεσμα η υπόθεση να μην προχωράει παρά 30'' πριν τελειώσει το επεισόδιο, αφήνοντας το θεατή σε αγωνία να δει τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο ή καλύτερα σε κάποιο επόμενο αφού τελειώσουν με την περιγραφή κάποιων άσχετων χαρακτήρων. Ένας βασικός κανόνας επιβίωσης στο νησί είναι ότι αν δεν είσαι ξεκουτιασμένος μισοπαράλυτος ή συμμετέχεις σε ερωτικό τρίγωνο δεν πρέπει να ζητάς αύξηση γιατί με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι τον χαρακτήρα σου δε θα τον ξαναδούμε ;-)
Καλή σειρά πάντως σα σαπουνόπερα με δράση στη ζούγκλα είναι, αλλά πάνω απ'όλα είμαι περίεργος να δω πως θα μπορέσουν να κλείσουν όλα τα θέματα που έχουν ανοίξει και τι νόημα θα βγει τελικά απ'όλο αυτό το κουλουβάχατο! Εγω προτείνω στο τέλος να πέσει ατομική βόμβα. Αυτό θα εξηγεί πολλά!

Μερικές αναφορές σχετικά με τη σειρά παρακάτω:

Αυτό δείτε το οπωσδήποτε: Το lost στο MAD!
το είχα πετύχει πρώτα στο greekcomics, αλλά αφου δε μπορούσα να κάνω link σε άρθρο στο forum μια που θέλει εγγραφή σας το βρήκα από άλλη πηγή! Αν σας ενδιαφέρει το greekcomics, παραπομπή δεξιά.

Στο Applegeeks

Αν δεν πήρατε δώρο τα Χριστούγεννα

Για τους Ιταλομαθείς

Αν βρώ κι άλλα θα τα προσθέσω...

4 σχόλια:

holyme είπε...

Έχω τρείς απορίες:
1. Τα φλασάκια που τρώγανε πόσα GB ήταν το καθένα;
2. Εσένα χαμένε (lost) πότε θε σε βρώ να πάμε για καφέ;
3. Μήπως από τα πολλά ερωτικά τρίγωνα καταπίνανε βιαγρκάκια και όχι φλασάκια;

:-)

Ανώνυμος είπε...

Και σ' αυτό ακριβώς το σημείο, θα ήθελα να καταγγείλω δημοσίως την ΕΡΤ, η οποία ενώ βάζει τα χεράκια της και βγάζει τα ματάκια της, μυαλό δεν λέει να βάλει...
Δημοφιλείς σειρές όπως η προαναφερόμενη, καθώς και πολλές-πολλές άλλες έχουν κυριολεκτικά πατώσει!
Τι έχουν πατώσει δηλαδή...
Αβαθή!
Και μην έχοντας καμιά συγγενική -ή έστω φιλική- σχέση με τον Μίδα, το κακό καλά κρατεί και συνεχίζει!
(Τύφλα να έχουν οι DURACELL και χιλιάδες ακόμη κατασκευαστικές εταιρείες μπαταριών που θέλουν να χρησιμοποιούνε τη λέξη "συνεχίζει" και παράγωγες/συνώνυμες αυτής ως μότο τους!)
Ασχολήσου τουλάχιστον καλή μου μ' αυτό που ξέρεις να κάνεις...
Τουτέστιν, Eurovision και αφαίμαξη!
Όπου Eurovision φαντάζομαι συνεννοούμαστε, όπου αφαίμαξη βλέπε τον αναλυτικό λογαριασμό της ΔΕΗ! Και μπορεί να μην είναι τραγικό το ποσό, αλλά πολλαπλασίασέ το επί μύρια, plus bonus διαφημίσεις.
Παρά τα 25 μου χρόνια νοσταλγώ πολύ την παλιά τηλεόραση χωρίς διαφημίσεις ή χωρίς ατελείωτες, σπαστικές, υπερβολικές, βαρετές διαφημίσεις.
Οίστρος again!
Την Καλημέρα μου σε όλους!

Cybergoulion είπε...

@trikalos:
1. 2 giga
2. εξαρτάται, πότε σκοπεύεις να έρθεις καμιά βόλτα γιατί εγώ δεν το βλέπω!
3. Έλα ρε, μικρά παιδιά!

@γνωστός άγνωστος:
Καλά, το ότι η ΕΡΤ κατάφερε μια σειρά με την οποία έξω γίνεται χαμός να την περάσει στο ντούκου, πρέπει να είναι χάρισμα! Οι μόνοι που τη βλέπουν είναι αυτοί που την κατεβάζουν από το internet μου φαίνεται! Αλλά και τους παραγωγούς του lost πως τους βλέπεις; Τώρα από τέντωμα σειράς για να κρατήσει παραπάνω έχουμε και το εγχώριο παράδειγμα του "Στο παρά πέντε".

Ανώνυμος είπε...

Στο "χορό" της τηλεθέασης...
...& προς κάθε κατεύθυνση...

Καναλάρχης, ο Αθίγγανος:
Καρέκλες-τραπέζια, καρέκλες-τραπέζια, παγκάκια, μπαμπού, μαντεμένια.

Καναλάρχης, ο παλιατζής (Δεν απέχει και πολύ από τον προηγούμενο, απλά δεν συνεπάγεται διπλά):
Ο παλιατζής. Όλα τα παλιά αγοράζω.

Καναλάρχης, ο φούρναρης:
40 χρόνια φούρναρης... Έχω ζυμώσει...

Καναλάρχης, ο ρωσοπόντιος:
Έλα-έλα πάρε αυτό... Ελλάντα! Εντώ στο Ελλάδα, όλα καλά! Ζήσεις, πετάνεις, πάντα όλα θα 'ναι καλά!
Όλα 100, όλα 100 (ευρώ εννοείται). Άστο κάτω αυτό μωρή ντιακόσες άι σιχτίρ ντε βλέπεις;

Στις σειρές:
--> “ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ – Η ΣΕΙΡΑ”, όλοι λιποτάκτησαν!
--> “Οι "ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ”, απελπίστηκαν!
--> “CSI MIAMI”, όλοι αυτοκτόνησαν!
--> “LOST”, όλοι επέζησαν από το αεροπορικό! Μετά κανιβαλίστηκαν και όσοι επέζησαν από αυτό πνίγηκαν εξαιτίας της μονοτονίας των αριθμών τηλεθέασης της κρατικής!

Όσο για τα ιδιωτικά κανάλια… Οι καλύτεροι αρτοποιοί σου λέει!

--> “Στο Παρά 5”, πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια! Ένα νέο επεισόδιο κάθε πρώτη Δευτέρα του εκάστοτε μήνα! Τις υπόλοιπες 3 Δευτέρες, συντονιστείτε στη συχνότητα του Μεγάλου Καναλιού για να ζυμώσουμε όλοι μαζί και με θρησκευτική ευλάβεια Πρόσφορα!
--> Star! Βλέπε διασκέδαση! Τι ώρα; Κάθε βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού! Με έγκυρο και έγκαιρο, πλήρες, εξονυχιστικά εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ!!! Καλύτερο και από κάρτες ταρώ, χαρτιά, ελληνικό, φραπέ, νες καφέ φραπέ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ! Κινδυνεύω να κατηγορηθώ και για μαύρη διαφήμιση!
Σου βρίσκουν από:
Tα παιδιά που δεν έχεις
Μέχρι:
και το τι χρώμα βρακάκι φοράς (σε κάθε περίπτωση που το ξέχασες! Αλλά, κάνουν δουλειά!).

Θα μου πατήσω το pause τώρα και θα κρατηθώ για να μην εκνευριστώ περαιτέρω μιλώντας για ANT1, ALPHA, ALTER, τοπικά κανάλια, κτλ.

ΣΚΑΊ (προς το παρόν).