22 Φεβ 2009

Road Racing 1980

Το πρωί πήγα μια βόλτα να παραλάβω τη μάνα μου που πήγε μια βόλτα από τον παππού μου και κατόπιν πήγα μια βόλτα στο πατρικό μου όπου είχα την έμπνευση να κάνω μια βόλτα στο πατάρι! Τί έψαχνα; Ένα παλιό μου παιχνίδι, το οποίο μια που δεν είχα σύνεργα σπηλαιολογίας μαζί μου δεν το βρήκα. Το κουτί που έψαχνα ήταν πίσω πίσω, πίσω από τρεις βαλίτσες, κάτι άρβυλα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, μια τσάντα βατραχοπέδιλα και τρία κιβώτια αγνώστου περιεχομένου!

Πώς είναι η αποθήκη που βάλανε την κιβωτό της διαθήκης όταν τη βρήκε ο Ιντιάνα Τζόουνς; Κάπως έτσι είναι και το πατάρι μας και μιλάμε μόνο για την αριστερή πτέρυγα, τη δεξιά δεν την άνοιξα καν! Το παιχνίδι που έψαχνα λοιπόν δεν το βρήκα, αλλά δε θα σας πω ακόμη ποιό είναι, επιφυλάσσομαι για το sequel! Βρήκα όμως κάτι άλλο το οποίο είναι καλύτερο:

Road Racing 3001! Κουφαθήκατε; Τώρα φυσικά καταλαβαίνω ότι αν το δει ένας σημερινός πιτσιρικάς δε θα εντυπωσιαστεί και πολύ από ένα ζευγάρι αυτοκινητάκια που γυροφέρνουν σε ράγες, αλλά για κάποιον που γεννήθηκε στα μέσα των 70's πιστέψτε με ήταν πολύ high tech! Βασικά high tech στις αρχές των 80's ήταν οτιδήποτε έπαιρνε μπαταρίες...

...πόσο μάλλον αυτό για το οποίο είχα και μετασχηματιστή! Το καβάντζωσα λοιπόν και όταν με το καλό κάποια στιγμή τελείωσα τις βόλτες και γύρισα σπίτι μου το έστησα και φώναξα το αδέρφι απκάτ για να παίξουμε...

...πλην όμως δυστυχώς τα κουρσάκια μας δε έτρεχαν! Κατόπιν επιστημονικών ερευνών και διαδικασιών αν και δεν είχαμε πολύμετρο, διαπιστώσαμε ότι οι ράγες παίρνουν ρεύμα. Λογικά θα έχει ξεμουδιάσει η γλώσσα του αδερφίου μέχρι τώρα!

Πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στα ίδια τα αυτοκινητάκια. Αφού άδειασα μισό καθαριστικό σπρέι επαφών, το ένα άρχισε να φωτίζει μέχρι που κάηκε η λάμπα και το άλλο ψιλοβούιζε αλλά δε ξεκινούσε. Το τρίτο παρέμενε παγερά αδιάφορο.

Μια που μετά από -γκουχ 30 γκουχ- παρά κάτι ψιλά χρόνια δε νομίζω να βρούμε ανταλλακτικά, μάλλον θα πρέπει να καταφύγουμε σε ανακατασκευή αυτών που έχουμε! Οπότε το μόνο που μένει είναι να βρω και λίγο χρόνο να το κάνω και φυσικά να βρω και με τι θα αντικαταστήσω τους κινητήρες αν είναι ΠΕΕ!

Και πού είστε, αν τα καταφέρω θα βάλω και βίντεο. Μην κρατήσετε την αναπνοή σας μόνο και μου πάθετε και τίποτα, μπορεί να έχει βγει το Duke Nukem forever μέχρι τότε! Και φυσικά το καλύτερο βίντεο θα είναι αν βρώ το άλλο παιχνίδι που ψάχνω και το οποίο είναι πιο low tech (χωρίς μπαταρίες), άρα θα δουλεύει σίγουρα, άσε που είμαι σίγουρος ότι το έχω σε τέλεια κατάσταση!

Υ.Γ. Αφιερωμένο σε φιλαράκι, γνωστό αρχαιοκάπηλο μπαοκτζή, ξέρει αυτός ποιός είναι!

8 σχόλια:

Rami είπε...

Αν θέλεις πάντως, έχει άπειρα τέτχια σε μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών ή μοντελισμού. Πρόσφατα πήραμε ένα στο ανίψι μου και παίζαμε εγώ κι ο αδερφός μου... :)

Έχω ένα αντίστοιχο αυοκινητόδρομο στο υπόγειο (και τώρα που το θυμήθηκα, πρέπει να βγει και να στηθεί) με έξτρα κομμάτια για μεγαλύτερες πίστες και δύο έξτρα αυτοκινητάκια με μαγνήτες και φώτα (τα πρώτα δεν είχαν). Τα μοντελάκια αν θυμάμαι καλά είναι μία Maseratti, μια Porsche 911 και τα φωτιζώμενα με μαγνήτες είναι μια Lancia Delta Integrale και μια δεύτερη Porsche.

Τρελές εποχές... :)

Rami είπε...

Τσέκαρε κι ένα link να χαζέψεις...

http://www.youtube.com/watch?v=1RdBpW0FULY

she smiles είπε...

na thimithw na sou steilw me to ktel ta parakatw pou exw sto diko mou patari:
doktor wx
doktor ax
tiki taka boom
score tessera
to pigkouinakia
super domino
paketo me epitrapezia (griniarh, fidaki k.l.p)
kathws kai megalh gamma me playmobil
(oloklhrh kataskeyastikh etairia eixa ekeino ton kairo)
kathws kai ena tsourmo bi-bi-bo, sindy kai mikro mou pony me olo ton ekswplismo tous (spitia, ekswxika, royxa, kommwthria k.l.p)!

ola ayta gia ta krya bradya tou xeimwna.

re les twra me thn oikonomikh krish na mazeyomastan se spitia kai na katebazame ta paixnidia apo to patari?
ayta einai oikonomika metra!

Cybergoulion είπε...

@rami: Χα! Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν ακόμη τα ίδια! Και τί βίντεο ήταν αυτό, ωραίος ο τύπος, αν και άτυχος...

@she smiles: Καλή ιδέα, αλλά έχει να πέσει πολύ deja vu, θα μας κυνηγάνε οι μανάδες μας να μαζεύουμε τα παιχνίδια!

Unknown είπε...

Πάλι ο Ιντιάνα έκανε ανασκαφές βλέπω.. μετά τα τετράδια οι κούτες...
καλημέρα

eeVoskos είπε...

Αυτό δεν είναι που ερχόμουν και παίζαμε και τα αυτοκινητάκια εκτοξεύονταν εκτός δρόμου λόγω ιλιγγιώδους ταχύτητας;;;

Dokimos είπε...

pwwwwwwwwwwwwww, ti xethaye to atomo!
apo ta apothimena mu, an k oxi toso megalo oso mia pista me trenaki k ta synafi..
se kobw na pigaineis na agorazeis antallaktika - i neo set!

Cybergoulion είπε...

@_ST_: Άσε, έχω περισσότερη παλιατσαρία κι από το Μητσοτάκη!

@voskos: Αν και το ιλλιγγιώδης είναι σχετικό, αυτό είναι!

@dokimos: Τώρα που βρήκα ότι υπάρχουν ακόμη! Κάτσε να δεις!