10 Μαΐ 2008

Περί κλαρίνων και γαϊδάρων


Με είδατε στις ειδήσεις; Όχι; Δε βγήκα, γι'αυτό μάλλον... Αφού έκανα τη μαλακία και δεν τον έσφαξα χθες το γείτονα, καλά να πάθω. 2 η ώρα και ακόμη να βγάλουν το σκασμό. Και φαντάσου το γλέντι είναι στην άλλη γωνία του οικοδομικού τετραγώνου. Δε γαμείς, ετοιμάζω μια ωραία playlist για το ipod μου (ναι έχω κι εγώ κάτι apple, ok, αλλά τουλάχιστον τρέχει άλλο firmware) και άστους να χορεύουν. Έτσι κι αλλιώς το 70% τουλάχιστον των παρευρισκομένων σε τέτοιες εκδηλώσεις θα προτιμούσαν να είναι κάπου αλλού, του γαμπρού συμπεριλαμβανομένου (κυρίως), οπότε άστους να πάρουν το Χαραλάμπη να τον παντρέψουνε, να φάνε και να πιούνε και να χορέψουν για να βάλουν μυαλό. Το καλό που τους θέλω να μην πιστεύουν σε κατάρες, γιατί κι εγώ δε ξέρω τι πρέπει να έχουν ακούσει από χθες. 'Οχι από εμένα, εγώ είμαι πιο brutal, δεν το ρίχνω στα ξόρκια. Έχει κανένας να μου δανείσει στολή Μπατμαν γιατί η δική μου είναι στο καθαριστήριο; Αλλά τι να πεις, αν ακολουθούμε πιστά τας παραδόσεις, αυτά παθαίνουμε. Αυτά τα κάνανε τότε που δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν στα χωριά και περιμέναν κανένα γάμο για να δούνε κόσμο. Εκτός του ότι ήταν όλο το χωριό καλεσμένο εκτός από τίποτα ψωριάρηδες που καθόταν μόνοι τους, οπότε ποιόν να ενοχλήσουν; Αλλά με το ψώνιο του Έλληνα που να βγάλεις άκρη, παλεύεται ο Έλληνας; Δεν παλεύεται. Τόσες μάχες και μόνο το αποδεικνύουν. Με μια ένσταση στις Θερμοπύλες,όπου έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι Σπαρτιάτες φέρανε βόλτα τους Πέρσες επειδή μπλέξανε στο μποτιλιάρισμα. Τι έλεγα, α ναι για τα κλαρίνα. Ε, τι να κάνω δε μου αρέσουν. Και χέστηκα που είναι παράδοση, τότε που τα ακούγανε, ήτανε της μόδας. Μήπως τότε που θα βγήκε η κοντούλα λεμονιά με τα πολλά λεμόνια δε θα λέγανε οι γριές τι πρόστυχα τραγούδια είναι αυτά που ακούμε σήμερα; Γιατί τα πιο πολλά δημοτικά όσο αθώα και να φαίνονται ήταν πολύ πρόστυχα αν τα αναλύσεις. Αλλά το πιο σημαντικό ξέρετε πιο είναι; Το κλείσανε επιτέλους! Ή θα νυστάξανε ή θα γύρισε κάποιος το kill Bill το 3... Ο ματωμένος γάμος. Πάω για ύπνο!


3 σχόλια:

eeVoskos είπε...

Εμένα πάλι μου αρέσουν τα κλαρίνα (και γενικά το παραδοσιακό γλέντι) στους γάμους. Μήπως είμαι βοσκός;
:-)

Πάντως σε καταλαβαίνω όσον αφορά το θόρυβο. Όσο μεγαλώνω με ενοχλεί όλο και περισσότερο η φασαρία. Τόσο πολύ που σκέφτομαι να βάλω υδρόψυξη γιατί με ενοχλεί του βουητό του πισιού. Μπας και είναι ...της ηλικίας;;

Dokimos είπε...

Ela re paidia, afiste ton kosmo na diaskedasei, mia fora pantreuetai! K an de diaskedazei o gambros, afiste na diaskedasoun oi goneis pou ton pantreuoun! Opws leei k o Cybergoulion, ta thele k ta'pathe! Oson afora ta klarina, paso. Oute egw goustarw alla de ginetai alliws. Dld ti thelate, na kanoun kefi me Deep Purple kai 'Hush'? Afou de vgazoun skasmo outws i allws...;)

holyme είπε...

kai sta dika sou re>:)))