8 Αυγ 2007

Αλόννησος παρτ ουάν

Γειά σας μικροί μου τοιχογράφοι. Όπως ίσως καταλάβατε από τη χθεσινοβραδινή μου εμφάνιση στο ιντερνέτ, επέστρεψα από την Αλόννησο, όπου επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα, ούμε, ούμε, ούμε σας ευχαριστούμε κι αν μας αγαπάτε θα μας ξαναπάτε. Ωραίο νησί, με πολύ γραφική χώρα, ήσυχο, με πολύ καλούς ανθρώπους και πεντακάθαρα νερά σε όλες τις παραλίες, ακόμη και στο Πατητήρι που είναι το λιμάνι. Δεν είναι βέβαια αναπτυγμένο όσο θα μπορούσε. Σε αυτό πιστεύω φταίνε κυρίως τα δρομολόγια, διότι αν το μόνο φέρυ που έχει από Βόλο φτάνει στις 9:30 το βράδυ δεν μπορείς να πας για βόλτα να το γυρίσεις και δε νομίζω ότι αξίζει να πάει κάποιος χωρίς να έχει μέσο να μετακινηθεί. Από παραλίες είχε πολλές και μικρές χωρίς πολλά κομφόρ, εκτός από ξαπλώστρες που είχε σχεδόν παντού. Το υλικό από το οποίο αποτελούνταν οι παραλίες κυμαινόταν από γαρμπιλάκι και βοτσαλάκι μέχρι κάτι κοτρώνια και αγκωνάρια. Υπήρχε βέβαια και μιάμιση ακρογιαλιά με άμμο, πάντως δε θα συνιστούσα το νησί σε όσους τους αρέσουν οι χρυσές ακρογιαλιές. Αλλά το ξαναλέω, τα νερά παντού πεντακάθαρα και οι αποστάσεις μικρές. 8 μέρες εκεί, 200 χμ έκανα με τη μηχανή. Μόνο σε μια παραλία που προσπάθησα να πάω δεν μπόρεσα, επειδή το τελευταίο μισό χιλιόμετρο ήταν κατσάβραχο του κερατά και να βγάλω την ανηφόρα με δυό άτομα και τη μηχανή στο στρώσιμο ήταν κρίμα. Άσε που το off στο on-off από ότι κατάλαβα το βάλανε για φιγούρα, ειδικά με αυτά τα λάστιχα που φοράει. Αχ, κάτι τέτοιες ώρες επιθυμώ το Africa με το οποίο έκανα μπαντιλίκια στους χωματόδρομους... Η χαριτωμένη φωτογραφία πάνω είναι από το τελευταίο σημείο με καλό χωματόδρομο πάνω από τη συγκεκριμέη παραλία. Τεσπά, η παραλία που ήθελα να βγω ήταν η λεγόμενη μεγάλη άμμος, αλλά από ότι έμαθα ούτε άμμος ήταν και τελικά ούτε και μεγάλη οπότε μικρό το κακό! Άσχετη συμβουλή για επίδοξους επενδυτές: Αν θέλετε να βγάλετε λεφτά το καλοκαίρι, μπορείτε να ανοίξετε περίπτερο ή ακόμη καλύτερα φούρνα στη χώρα της Αλοννήσου, διότι δεν έχει ούτε το ένα, ούτε το άλλο! Όχι ότι με πείραζε ιδιαίτερα, εμείς στο Βότση μέναμε σε μια πολύ καλή πανσιόν, το όνειρο με ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ μπαλκόνι ακριβώς πάνω από την πολύ καλή παραλία που είχε στα 50 μέτρα. Και είχε και σούπερ μάρκετ και φούρνο στα 200 μέτρα. Η πανσιόν λεγόταν Όνειρο κι όποιος ενδιαφέρεται του δίνω τα τηλέφωνα. Παρακάτω η πρώτη δόση από τις φωτογραφίες που διάλεξα να μοιραστούμε.

Παραμονή της πανσελήνου στο πατητήρι


Η θέα από το μπαλκόνι με φεγγαράδα στις 2:00 το βράδυ.


Μεγάλος Μουρτιάς. Καφεδάκι (δε φαίνεται)
στις ξαπλώστρες κάτω από τις ελιές. Πολύ δροσά!



Άσχετα με το Χ που δε φαίνεται, εδώ είμαστε στο Χ-αγιάτι. Ζωντανή μουσική με ψόφια τραγούδια, αλλά ωραία ατμόσφαιρα, παρέα με το Μένιο και τη Αγγελική που ήρθανε δυό μέρες πριν φύγουμε. Φωτογραφία τους στο μέρος δύο!


Απογευματάκι, η θέα από τη χώρα. Στο βάθος η Σκόπελος.


Υ.Γ. Αν είναι να κάνετε τόσα σχόλια όταν λείπω, θα φεύγω συχνότερα να μη σας ενοχλώ κιόλας. Αφού το ρίξατε στα ανέκδοτα όσο έλειπα εγώ θα υποδείξω αυτό που πρέπει να είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει ποτέ! Είναι από το παλιό μου μπλογκ το οποίο αν δεν έχετε δει να σας ενημερώσω ότι αποτελείται μεταξύ άλλων και από ανέκδοτα τα οποία είναι ένα κι ένα! Γι' αυτό και το έκλεισα και είπα στο καινούριο να μην ξαναγράψω ανέκδοτο, είναι πολύ φτηνό κόλπο όταν βαριέσαι να κάνεις post ;-P

Υ.Γ.2 Ελπίζω να με θυμηθηκατε τώρα!

10 σχόλια:

she smiles είπε...

omorfa mas ta les....afou perases kala xalali sou! kai tou xronou stis maldives!

she smiles είπε...

"μπαντιλίκια στους χωματόδρομους"...??????

egw giati mpainwse ayto to blog aporw!!!

she smiles είπε...

ena ena ta lew...etsi gia na pianw xwro xixixi

persi sthn skopelo emena se ena tetoio dwmatio opws to perigrafeis...sto psilotero shmeio ths skopelou.thea trelh! ela omws pou den eixe ena skepastro, mia tenta, kati telospantwn kai o hlios empaine apo tis 9 to prwi kai efeyge stis 9 to brady apo ta moutra mas! paraponethikame ston kyrio Lemonh (to miso nhsi legetai etsi) o opoios san kalos kyrios pou htan (not) mas koubalhse apo to epomeno prwi 4 albanous na mas perasoun mia pergola kai mia kalamwth!!! epianan douleia stis 7 (gia na exei kai drosia) kai fysika o monos dromos gia to mpalkoni htan h mpalkonoporta tou dwmatiou...tous trabaw tous mastorous opou ki an paw leme....akoma thimamai thn rwsida (mia kopela san ta krya ta nera) pou thn eixe kleidwmenh sto diplano dwmatio kai siderwne,siderwne,siderwne,siderwne....kai ths apagoreye na bgainei eksw giati fysika den eixe karta paramonhs....ellas to megaleio sou...mia ebdomada diakopes kai blepeis terata kai shmeia!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Ηρθε παλι μαγκες! Τα σχολια οταν θα ξαναφυγει!

ΥΓ1 Ζηλεψα τις φωτο! Εχω αλλες 16 και σημερα για Χανια καικάνω υπομονη

ΥΓ2 Το ανεκδοτο δεν ειναι ανεκδοτο αλλα αληθινη ιστορια

ΥΓ Δηλαδη τι θες να μας πεις οτι μετανιωσες για τον Thunderjohn III?

holyme είπε...

Τέλεια στο νησάκι! Περάσατε φανταστικά πουλάκια μου και καλά κάνατε:-) !Εγώ πάντως του χρόνου θα σας πρότεινα τη Λήμνο για διακοπούλες!Είναι φανταστικά;-)

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Συμφωνώ με την Λήμνο και αντιπροτείνω Σαμοθράκη με τα 1000!!!!

underground είπε...

@cyber: Κοπελιά, γιατί κάνεις τη μπαλαρίνα στην πρώτη φωτό???

@freecat: Βάλε και μια ολόκληρη φωτό μια φορά!!! Μισό καπέλο, μισό κεφάλι κι όλα αυτά από πίσω!!!

Cybergoulion είπε...

@freecat: Μα μπαίνεις για την παρέα και τις εξυπνάδες προφανώς! Με το τρίτο σχόλιο μου θύμισες αυτό με τους μαστόρους και το σιδέρωμα, αλλά δε το λέω, τη γλύτωσε το μπλογκ όσο έλειπα, μην το κάνω μπουρδέλο μόνος μου!

@_st_: Για το Τhunderjohn III εννοείται δε μετάνιωσα, απλώς δεν το βλέπω να λερώνεται με χώματα τόσο συχνά...

@Trikalos: Ως γνωστόν δεν έχω και σε μεγάλη εκτίμηση το νομό Γκασμαδίας!

@kostas: Απωθημένα από την παιδική ηλικία... Όταν βλέπω το Μπίλυ Έλιοτ δακρύζω!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Χαθηκες παλι ρε ΧΕΙΠΙ*!
Τι εγινε πολύ δουλεια?


(Κουιζ: Τι σημαινει στο στρατο o XEIΠIς?)

eeVoskos είπε...

Καλώς ήρθατε λοιπόν! Καιρός είναι τώρα που γυρίσατε να φύγει κανένας άλλος ;-)

(Τέσσερις και σήμερα!)