24 Αυγ 2009

Υστερα

υστεροφημία η : η καλή φήμη που συνοδεύει κπ. μετά το θάνατό του: Φροντίζει για την ~ του. Tο σημαντικό επιστημονικό του έργο τού εξασφάλισε την ~.



υστεροβουλία η : σκέψη που βρίσκεται πίσω από μια συγκεκριμένη ενέργεια και, η οποία κρύβει τους ιδιοτελείς της στόχους πίσω από μια επίφαση φιλικής διάθεσης: Ό,τι έκανα το έκανα χωρίς καμία ~. Yπάρχει ~ στις πράξεις του. Ενεργεί πάντα με ~. Mην του αποδίδεις ~.

(Τον πέμπτο της βουλής δεν τον βρήκα στα αποκαΐδια αν και έψαξα)

υστερία η : 1.(ψυχιατρ.) νεύρωση η οποία εκδηλώνεται με παροδικές διαταραχές της σκέψης, της αισθητικότητας ή της κίνησης ή και με διάφορα μονιμότερα χαρακτηριστικά (παράλυση, πόνους, σπασμούς κτλ.). 2. έξαλλη, ανεξέλεγκτη συναισθηματική κατάσταση που φθάνει ως το παραλήρημα.



Και ύστερα θα μου πεις; Την απάντηση την έχει η Μαρινέλλα στο γνωστό σατανιστικό τραγούδι:




υστερόγραφος -η -ο : για κείμενο που προστίθεται στο τέλος ενός κειμένου, μετά το κλείσιμο μιας επιστολής κτλ.: Yστερόγραφη παρατήρηση. Yστερόγραφο σημείωμα. || (συνήθ. ως ουσ.) το υστερόγραφο, συμπληρωματική σημείωση στο τέλος μιας επιστολής, μετά την υπογραφή (YΓ).

Υ.Γ. Αν και έχω γυρίσει αρκετό καιρό τώρα, είπα να αφήσω λίγο το blog στην ηρεμία του μια που το μισό ελληνικό ίντερνετ έλλειπε έτσι κι αλλιώς. Σχεδίαζα να ξεκινήσω με πιο χαρούμενο θέμα, αλλά με πρόλαβε η επικαιρότητα.

Υ.Γ.2. Εχω απορία ειλικρινά, όλοι αυτοί που τρέχουν στα καμένα λες και τους νοιάζει τίποτα άλλο εκτός από το να τους (ξανα)ψηφίσουμε, δεν τους ενδιαφέρει τι πρόσωπο δείχνουν; Η υστεροφημία τους ρε αδερφέ! Καμία σχέση με τους πολιτικούς των οποίων μας τα ζαλίζουν ότι είναι απόγονοι (αν και δεν ξέρω τι γνώμη θα είχαν οι σύγχρονοι τους...)

Υ.Γ.3. Ετοιμάστε τις πλερέζες και τα SMS. Πάμε να ξεσηκώσουμε τα περιστέρια για να διαμαρτυρηθούμε για τα καινούρια αυθαίρετα που θα γίνουν και τα παλιά που κάηκαν.

Υ.Γ.4. Αν υπάρξει αποζημίωση για τα σπίτια που κάηκαν, ας γίνουν ακόμη πιο απλές οι διαδικασίες: Να αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες άμεσα με απλή επίδειξη της οικοδομικής αδείας!

Υ.Γ.5. Τα κανάλια δεν τα νοιάζει που καήκαμε, τα νοιάζει που διασυρθήκαμε (πάλι) διεθνώς...

Υ.Γ.6. Κάθε φορά που παίρνει φωτιά στην Αττική, κλαίμε για τον "τελευταίο πνεύμονα πρασίνου" που χάθηκε (τελευταίος -α -ο>:1. ANT πρώτος. α. (τοπ.) που ύστερα από αυτόν δεν υπάρχει άλλος...). Τελικά η Αθήνα έχει πιο πολύ πράσινο και από τον Αμαζόνιο!

Υ.Γ.Θ7. Τελικά, μήπως τη φωτιά την έβαλε ο Ολυμπιακός για να μην παίξει με την ΑΕΚ μια που του λείπανε παίκτες και έχει και αγώνα μεσοβδόμαδα; Και φυσικά να τρέχει και τους ΠΑΟΚτζήδες χωρίς λόγο τόσα χιλιόμετρα (δε θα το είπε κανένας και αυτό; θα το είπε!)


3 σχόλια:

Rami είπε...

το Θ7 τι το ήθ7ελες;

Είχες δεν είχες, πάλι για τον ΠΑΟΚ θα μιλάμε! :)

Δες κι εδώ
μια αλήθεια (ευχαριστώ τον Στάθη)

Juju είπε...

Αν συνεχίσεις έτσι, κάποια στιγμή θα πάρεις τον Μπούλο, εεεε τον Πούλο, εεεεε το Πουλί, εννοώ το Πούλιτζερ!

Cybergoulion είπε...

@Rami: Εκεί πάει το ΥΓ4 :-)

@Juju: Το μπούλιτζερ μπορεί!