24 Νοε 2007

Κινητός blogger

Κόστος αλλαγής κινητού: 70€

Κόστος ασύρματου ίντερνετ από το κινητό: 1€/mB

Δυνατότητα να γίνεσαι ρόμπα στο ίντερνετ απ' οπουδήποτε και να βρισκεσαι, αξία: ανεκτίμητη!


(Αν πιάσει, θα κάνω ενημέρωση από τον υπολογιστή)

Ενημέρωση (άρα έπιασε!):
Πριν 2 μέρες άλλαξα επιτέλους το πιστό μου w700i. Πολύ καλό κινητό και ο μόνος λόγος για τον οποίο ήθελα να το αλλάξω ήταν η φωτογραφική του μηχανή που μπορεί να ήταν 2 μεγαπίξελ μεν, αλλά δεν ήταν και τόσο καλής ποιότητας. Αν και γκατζετάκιας (εξ ορισμού θύμα της τεχνολογίας δηλαδή) δεν έχω ποτέ απαίτηση να έχω το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά προϊόν, για λόγους ευχρησίας, βάρους και κόστους εννοείται :). Βρήκα λοιπόν ένα κινητό που να έχει αυτά που χρειαζόμουν σε λογική τιμή, δηλαδή να είναι μικρό, βολικό, να έχει κουμπιά (!), ραδιόφωνο, σωστή java, bluetooth και πολύ καλή φωτογραφική. Τα έβαλα κάτω και αυτό που με βόλευε τελικά ήταν το Κ770i της SE. Ευτυχώς δηλαδή που δε βιάστηκα να πάρω το αμέσως προηγούμενο που σκεφτόμουν, το K800 γιατί αυτό που τελικά απόκτησα έχει πιο πολλές ευκολίες σε πιο μικρό μέγεθος. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι έχει πολύ καλό browser και προγραμματάκι για email, τα οποία και ρύθμισα εύκολα αφού είχα το wirelles internet easy της cosmote ενεργοποιημένο έτσι κι αλλιώς από το 2004 (και επίσης από τότε είχα να το χρησιμοποιήσω!). Τι είναι αυτό; Ένα πρόγραμμα το οποίο σου δίνει 1 μεγαμπάιτ internet μέσω GPRS και από εκεί και πέρα σου χρεώνει 1€ το μεγαμπάιτ. Σε όσους φαίνεται λίγο, το παρόν ποστ για να αναρτηθεί, μαζί με την εικόνα (χωρίς την ενημέρωση), χρειάστηκε περίπου 50 kb διακινούμενης πληροφορίας! Εντάξει, δεν πρόκειται να το κάνω συνήθεια, αλλά δυό μέρες τώρα που παίζω είμαι στα 600 kb! Κι ολόκληρη 3 μεγαπίξελ φωτογραφία να ανέβαζα, βγαίνει λίγο ακριβότερα από MMS. Θέλετε και πρακτική εφαρμογή; Ας πούμε ότι είμαι στου διαόλου τ'αμπέλια και χρειάζομαι επειγόντως μια λίστα 100 σημείων που ξέχασα. Δεν αξίζει να μπορώ να τα πάρω σε e-mail με τη μόνη συσκευή που θα έχω σίγουρα μαζί μου; Το μόνο κακό είναι ότι η ενσωματωμένη εφαρμογή του κινητού για να κάνει post στο blogger, δε μπορεί (ή δεν το βρήκα) να κάνει ανάρτηση σε ήδη υπάρχων blog. Αλλά το καλό το παλουκάρι ξέρει κι άλλα παλουκάρια. Ο blogger έχει τη δυνατότητα να κάνει ανάρτηση και μέσω e-mail που πάντα αναρωτιόμουν τι χρειαζόταν! Et voila! Άσε που με αυτό τον τρόπο μπορώ να κάνω και ανάρτηση με μόνο κείμενο. Το οποίο τι σημαίνει; Ότι όπου και να πάω, αν θελήσω δε γλυτώνετε πλέον από εμένα! Μόνο μην περιμένετε μεγάλης ανάλυσης φωτογραφίες (χεχε, οι γερμανοί είναι φίλοι μας!)
Τα σχόλια έτσι κι αλλιώς έρχονται με mail... Τι ωραίοι καιροί! Μπορείς πλέον να κάνεις τα πάντα με ένα ΜΙΚΡΟ και ΑΠΛΟ μηχάνημα με ΚΟΥΜΠΑΚΙΑ στην κωλοτσέπη. Τα κεφαλαία είναι για όσους πάνε να μου την πούνε για τα pocketPC και το iPhone! Το ξερω ότι γινότανε και πριν, αλλιώς τι το ήθελα το gprs το 2004. Τώρα, αν βρω τρόπο να απενεργοποιήσω και το τηλέφωνο ώστε να μη με ζαλίζουνε...

5 σχόλια:

Rami είπε...

Ο τρόπος να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνο είναι ένα δεύτερο κινητό που δεν θα το ξέρει κανένας. :)

Μπορείς να δοκιμάσεις τα πακέτα της WIND πάντως (χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση). Είναι στα 3.5 Ευρώ τον μήνα, απεριόριστη χρήση, μπορείς δηλαδή με 5 ευρώ κάρτα απ΄το περίπτερο να κάνεις την δουλειά σου. Ο μόνος περιορισμός που έχεις είναι 1ΜΒ/download (χωρίς έξτρα χρεώσεις, ούτε ογκοχρεώσεις) και το ότι δουλεύεις interet μέσω WAP.

Ανώνυμος είπε...

h monh lysh einai na petaksoume oloi ta kinhta mas ston thermaiko!

Ανώνυμος είπε...

Τα πρώτα ή τα δεύτερα; :)

underground είπε...

Κι επειδή εμείς εδώ στο Τρίκαλος δεν έχουμε Θερμαικό, θα προτιμίσουμε να τα πετάξουμε "στου χαντάκ'"...

Ανώνυμος είπε...

kai ta prwta kai ta deytera!