17 Νοε 2007

Νοβέμπερ ρέιν...

Η αρχική μου σκέψη να γράψω ένα κείμενο περί επαιτών, έδωσε τη θέση της στην αναρχική μου σκέψη να γράψω περί επετείων... Και μια που έχουμε την επέτειο του πολυτεχνείου σήμερα, έ ας γράψω γι' αυτή. Η 17η Νοέμβρη λοιπόν είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή των τεθωρακισμένων. Σαν σήμερα πέρασε ο πρώτος μαυροσκούφης στο πολυτεχνείο χωρίς εξετάσεις και προφανώς η στενή αυτή σχέση που απέκτησε το συγκεκριμένο ίδρυμα με το συγκεκριμένο όπλο ήταν αυτό που ώθησε τη μαμά πατρίδα να στείλει εμένα, ένα αγνό τέκνο του πολυτεχνείου, να υπηρετήσω τη θητεία μου στο ανόργανο ιππικό - προφανώς για να τους τιμωρήσει! Η επέτειος θα εορταστεί και φέτος όπως και κάθε χρόνο με λαμπρότητα, λίγο πιο κάτω από τη Στουρνάρη όπου εκατοντάδες νέων θα διαλέγουν με τι PC θα δώσουν, πιστοί στα ιδανικά των προγόνων τους, τις δικές τους μάχες στο world of warcraft. Αρχικά, δεκάδες νέοι με πρόσωπα ευαίσθητα στο κρύο θα συγκεντρωθούν στη γνωστή πλατεία, πάλαι ποτέ Ζωνιανά της Αθήνας, φορώντας full face σκούφους και κράνη και κρατώντας μπουκάλια με φωτίτσες σε μια προσπάθεια να μην τους παγώσουν οι μύτες. Θα ξεκινήσει εκεί η πορεία για το πάρτυ μασκέ μπροστά στις πύλες του πολυτεχνείου, όπου η μισή αστυνομίκη δύναμη της πρωτεύουσας θα τους περιμένει με κάμερες και κινητά για να καταγράψει τα γεγονότα. Έντονη να σημειώσουμε εδώ ότι είναι η δυσαρέσκεια των δημοσιογράφων και ρεπόρτερ που θεωρούν ότι θίγονται έτσι τα συντεχνιακά τους δικαιώματα. Η διοίκηση της αστυνομίας θα περιμένει μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα παιδιά των βουλευτών, διευθυντών και γενικώς ευπόρων οικογενειών που θα παραβρεθούν στο χώρο για να κάνουν κατάθεση δοκαριών, καδρονιών, πετρών (που σκατά βρίσκουν πέτρες στην Αθήνα μπορεί να μου εξηγήσει κανένας;), αγκωναριών, οπλισμού σκυροδέματος και λοιπών οικοδομικών υλικών, και θα διατάξει κατόπιν έφοδο ώστε να προσαχθούν όσοι απερίσκεπτοι περαστικοί σκέφτηκαν να διέλθουν από την περιοχή άοπλοι και άρα εύκολα μπουζουριάσιμοι. Έτσι κι αλλιώς τα βίντεο από τις κάμερες ελέγχου της κυκλοφορίας θα βοηθήσουν στην αναγνώριση των προσώπων των κουκουλοφόρων από τα κουμπιά, τις αγκράφες και τα κορδόνια των παπουτσιών.
Αυτό λοιπόν το πανηγύρι, εγώ φέτος δεν το χάνω. Γι αυτό και θα κατέβω στην Αθήνα να δω τον αδερφό μου και τη γυναίκα του, καθώς βεβαίως και το ανήψι που μου ετοιμάζουν προσεχώς! Και βέβαια μην ξεχνάμε και τον αγώνα της εθνικής μας με τη Μάλτα τον οποίο θα παρακολουθήσω εκ των έσω το βράδυ, στεγνός θέλω να ελπίζω και ο οποίος θα είναι πανηγυρικού χαρακτήρα. Πανηγυρικού χαρακτήρα ελπίζω να μη σημαίνει ότι οι διεθνείς μας θα παίξουν για τα πανηγύρια μια που έχουν ήδη προκριθεί, αλλά ότι θα πανηγυρίσουμε μια καλή εμφάνιση. Αυτά από εμένα, τα λέμε από Δευτέρα, καλή αντάμωση...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

na zisei o Ernesto!!!(Tse Guevara)...milo

egoistaki είπε...

respect!!
best perigrafi ever!

eeVoskos είπε...

Χαχα! Είναι από τα άρθρα που δεν αξίζει να σχολιάσεις. Τι κάθομαι και γράφω; Πάω να το κορνιζάρω! ;-)

Cybergoulion είπε...

Είδατε τι γράφει ο κόσμος όταν νυστάζει και βαριέται να κοιμηθεί; Συντονιστείτε αύριο που θα τελειώσω την ανταπόκριση από τον αγώνα... Σήμερα δε βαρίεμαι να κοιμηθώ!