26 Σεπ 2007

Αγαπητό μου ημερολόγιο

Τί έγραφα προχθές; Για το χαμένο ημερολόγιο από την αποστολή στο νησί του Κλαπανάρα. Μετά από ανασκαφές που έκανα στα αρχεία μου, ανακάλυψα το ιερό αυτό κειμήλιο γραμμένο σε τετράδιον "ANSON" μπλε 40 φύλλων με γραμμές και απλά περιθώρια. Δεν είναι πολύ μεγάλο σε μήκος αφού από τις 2 βδομάδες στο νησί περιγράφει μόνο πέντε μέρες, αλλά πιστέψτε με, φτάνουν! Διαβάζοντας το ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι από τότε που έγραφα τις γραμμές αυτές έχουν περάσει 10 χρόνια γεμάτα! Ο συγγραφέας τους δεν ήμουν εγώ, αλλά ένας τύπος 22 χρονών. Ευτυχώς η απόσταση δεν είναι και τόσο μεγάλη, το ίδιο νούμερο που είμαι τώρα ήμουν και τότε, απλώς τότε δεν χρειαζόταν να το κρύβω όσο τώρα. Τότε βέβαια δε σκεφτόμουν ότι θα τα διαβάζω κάποτε στο μέλλον και θα γελάω. Απλώς είχα όρεξη να πω αυτά που σκεφτόμουν σε κάποιον, τα άλλα δύο γομάρια ο Βένος με το Διονύση κοιμότανε και κινητά δεν είχαμε (τι καλά!). Δεν τους αδικώ βέβαια, ήταν αρκετά κουραστικά αλλά τουλάχιστον το μόνο που είχε η διπλωματική μας ήτανε χαμαλίκι, μετά τη δώσαμε και την παραδώσαμε με το πάσο μας. Ακόμη θυμάμαι το διάλογο με τον καθηγητή μας τον υπέρτατο Τοκ, όταν τον ρώτησα "Τι θα γίνει με αυτή τη διπλωματική δε θα την παραδώσουμε κάποτε;" και μου λέει "Για να την παρουσιάσετε πρέπει κάποιος από εσάς να ορκίζεται". "Ε καλά" του λέω, "μα την Παναγία, θα την παρουσιάσουμε"! Και ορίστε η βασική αξία του ημερολογίου, ξυπνάει αναμνήσεις. Επίσης το συγκεκριμένο δείχνει και κάποια διαχρονικά πράγματα για τον υποφαινόμενο (αυτό είναι μια σκάλα κάτω από το φαινόμενο νομίζω). Πρώτα απ' όλα ότι γράφω με ορνιθοσκαλίσματα. Δεύτερον ότι είμαι αθυρόστομος. Τρίτον ότι μιλάω με υπονοούμενα. Τέταρτον ότι είμαι πειραχτήρι. Και πέμπτον ότι μου αρέσει να μοιράζομαι τις πιο πάνω ιδιότητες με άλλους. Αυτή δεν είναι και η κεντρική ιδέα στα blogs; Ε, πιο κάτω σας έχω απόσπασμα από το αρχαίο αυτό (b)log γραμμένο σε χαρτί με στυλό και δύο αναγνώστες για να δείτε τι προϊστορικός blogger που είμαι. Αν και πλάκα πλάκα και το πρώτο post που έχω εδώ, χρονολογείται από το 2003, τη χρονιά που πήρε τον blogger η google! Μήπως να αρχίσω να στέλνω το βιογραφικό μου σε μουσεία; Για ραδιοχρονολόγηση! :-P

Ακολουθεί χαρακτηριστικό απόσπασμα, εντελώς τυχαία σχετικό με το θέμα. Ημερομηνία 25 Ιουλίου 1997...

30 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Εγώ έχω ένα ημερολόγιο από την περίοδο 1989-1998 αλλά τρέμω στην ιδέα να το διαβάσω..

Ασε ρε Σταύρο περάσαν 10 χρόνια σαν νερό..

she smiles είπε...

ΛΟΙΠΟΝ...ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ...ΤΟ ΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
ΟΣΟ ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.... ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΓΥΡΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ!

PULVO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ! PULVO!!!!!!!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Σταυρο καλά λεει η φρικατ!
Και τώρα που κοίταξα το μέλλον και το θυμήθηκα!
Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα στον ιδιωτικό τομέα έκανες?
Α μισό λεπτό το φασκόμηλο μου είναι έτοιμο!

Cybergoulion είπε...

Σεβασμό στην τρίτη ηλικία παρακαλώ!

she smiles είπε...

4h -5h na les...

egoistaki είπε...

μουστάκιας einai o katsampalos?
emeis ton legame super mario!! xaxaxa

geia sou sunadelfe!
Kalws se brika

(an kai mikroteri apo sena, sas prolaba otan mas dinate ta oscar mas!!! LOL)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
2Η φορα που γραφω ενα κατεβατο και οταν παταω δημοσιευση τρωει φλας και δεν γινεται τιποτα. παραλιγο θα εκανα στο πληκτρολογιο ο,τι ειχε κανει εσυ στο δικο σου οταν σε κερδιζα στο Mortal Kombat... Ακομα ψαχνεις κουμπια φανταζομαι εεε???? Τεαπα τα ξαναγραφω:
1ον να απαντησω στο Εγοιστάκι και να πω οτι Μουστακιας δεν ειναι ο Κατσάμπαλος αλλά ο Αλεξίου ή αλλιώς Καραμουχτάρης γνωστος Αρχιτέκτων Καθηγητής, Φυσιοδιφης, Ιστορικος Τεχνης, και επιδοξος εξερευνητης Αρχαιολόγος (τρεμε Indiana)... Θυμάσαι Σταυρουλη τις κραυγές ενθουσιασμού : ΜΙΑ ΚΟΓΧΗ, ΜΙΑ ΚΟΓΧΗ και εμεις να λέμε οχι ρε πουστη μου κι αλλη δουλεια...
2ον καποτε μου ειχεσ στειλει με mail ολο το ημερολογιο αλλα μαλλον το εχασα σε κανα format.Αν θυμηθεις σε παρακαλω κανε ενα κοπο να το ξαναστειλεις να γελασουμε λιγο με τον Νιονιο.
3ον και μια που ειπες οτι έκανες ανασκαφες στα αρχεία σου... Εκείνη την ερμη Διπλωματικη ποτε θα την στειλεις??? Δεν μπορεις να την βρεις με τιποτα ή βαριεσαι να ψαξεις???? παντως να ξερεις οτι αν την στειλεις εγω θα χορεψω Δημοτικά σαν τον Bruce στον τελευταίο προσκοπο (ξερεις εσυ...)
Αυτα!!!!

Cybergoulion είπε...

Egoistaki, καλώς ήρθες. Πέρνα, πάρε ένα φοντάν και βολέψου! Oscar πήρες εσύ ή ήσουν φρόνιμή;

Ben, αν θυμάμαι λέει... Θα βρώ να βάλω κάποια στιγμή και τις ηρωικές φωτογραφίες. Το ημερολόγιο θα στο στείλω και τη διπλωματική κάπου την πήρε το μάτι μου τελευταία, οπότε την έχω! Έτοιμάσου να χορέψεις!

egoistaki είπε...

thanks gia to fontan!!
epsaksa photos, sas brika alla den mas dinate oscar re gamoto. Lathos thimomoun! Eseis, ekeini ti xronia, TA EIXATE SARWSEI OLA!

Oi photos briskontai idi sto mail sou.

p.s. mipws kserei kaneis an kanei na katharisw tin epifaneia tou scaner me azax??
Help please!

Cybergoulion είπε...

Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο! Αυτά δεν είναι φωτογραφίες είναι κειμήλια! Αν είχα πάνω μου ένα oscar θα σου το έδινα! Η απονομή όπου ήμουν εγώ ο πρόεδρος της επιτροπής ήταν η επόμενη χρονιά. Αύριο βλέπω πάνε για το blog, σε ευχαριστώ πολύ. Θα πήγαιναν σήμερα, αλλά πάλι δεν έχω γρήγορο internet, μεγάλη ιστορία (όχι, δεν έπεσα από τη βεράντα).

Το σκάνερ μπορείς να το καθαρίσεις με άζαξ, αλλά καλού κακού φρόντισε να μην πάει παντού, μόνο στο τζάμι.

egoistaki είπε...

thanks gia to tip sunadelfe!
tin epomeni xronia itan santorini (nomizw) kai den piga! Tha ksanakoitaksw tis photos k an sas dw k se alles tha sou tis steilw (elpizw na exw katharisei to scaner prwta...xixi)

egoistaki είπε...

kai ti kaneis sti beranta?
asurmato diktuo san ton brother mou?
Exei katebasei kalwdio apo tin taratsa ston 3o orofo (i polikatoikia einai 7orofi)

Ανώνυμος είπε...

egoistaki ki esy topografos thessalonikhs?
megalh paragwgh blepw to α.π.θ.!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν οι φωτο ειναι απο μυκονο '98 τις θελω και εγω (αν ειναι ευκολο)
mail : pevene@yahoo.gr

she smiles είπε...

ki esy daglar? re ti ginetai edw? h fwlia twn topografwn?

Cybergoulion είπε...

Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλιασε η καρδιά του! Ρε Ben, η πρώτη κίνηση που έκανα μόλις τις πήρα ήταν να σου τις κάνω forward! Δεν έφτασαν; Στη βεράντα ασύρματο δίκτυο έχω με το φίλο μου το Mitsako. Το κακό είναι ότι παίζει με τα τηλέφωνα και δεν έχει ούτε αυτός internet...

she smiles είπε...

diastayrwneste metaksi sas kai bgazete ki allous?

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

cyber σου αφηκα μια προσκληση στο μπλογκ μου..

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ....
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΕΕΕ ΣΤΑΥΡΟΥΛΗ??????
Πληροφοριακα egoistaki εγω ειμαι στη φωτο μονος με ανοιχτα χερια...

egoistaki είπε...

Re paidia sas thimamai!
Hsastan poli "trelokomeia" gia na pernate aparatiritoi!! xaxa
freecat kai egw topografos apo to Α.Π.Θ. :) Alla fisika polu pio mikri apo tous papoudes edw mesa :P
Re daglar.. esu den eisai o gampros tou gamou tou proigoumenou post? Mina tou melitos den piges? Pote girises kiolas? Oi topografoi sinithws diaskedazoun POLY!!! LOL

she smiles είπε...

egw thn genia twn "paidiwn" den thn petyxa alla mallon thn amesws epomenh-epomenes mia kia arghsa na mpw sthn arxitektonikh...edwsa mono 3 fores mexri na ta kataferw!

egoistaki είπε...

ara imastan tin idia periodo.
Mia psili, melaxrini, panexupni kai panemorfi... egw imoun! :P

Cybergoulion είπε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου... ως προς το όνομα egoistaki, θα μπορούσες να διαλέξεις και το metriofrosoula άνετα! Δεν πειράζει, η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους. Ψηλέ σου έλεγα να κάθεσαι φρόνιμα, δεν άκουγες! Είδες, μας πήρανε χαμπάρι. Freecat, πες μου ότι μια από τις δύο πρώτες πέρασες τοπογράφος να χτυπιέμαι κάτω :-P

_st_ 12 καλοκαίρια ρε 'σύ; Πολλά είναι! Αλλά τώρα που το σκέφτομαι από το '93 που πέρασα, πάλι πολλά είναι... freecat, το pulvo!

she smiles είπε...

egoistaki..egw hmoun! mperdeyesai....


stayro pote den perasa stous topografous...mporeis na peis omws oti kakoperasa me tous topografous gia na eisai mesa!

Cybergoulion είπε...

Αυτό το έχω εμπεδώσει ;-)

she smiles είπε...

:( ela reeeeeeee
mou thn les twra????

she smiles είπε...

ftaiw pou fournia para fournia bgainete....kaka paidia?

Cybergoulion είπε...

Όχι δα, γιατί να σου την πω; Με έχεις για τέτοιον; Αλλά μια φορά πρέπει να μου πεις την ιστορία, έστω και με mail! Δε μπορεί να μας βγαίνει το όνομα από ένα τσοχλάνι!

she smiles είπε...

long story

Kostas Katsampalos είπε...

Χρόνια Πολλά και παραγωγικά σε όλους σας.

Super Mario

19/12/2007