30 Μαρ 2007

Η τέλεια βόλτα


Μερικά χιλιόμετρα βόρεια των Τρικάλων βρίσκεται μια από τις αγαπημένες μου μικρές διαδρομές για μοτοσυκλέτα και γενικά οτιδήποτε έχει τροχούς. Για όσους ξέρουν την περιοχή, βρίσκεται μετά τον Παλιόπυργο μέχρι το Λιόπρασο, στρίβεις προς το Ελληνόκαστρο και επιστρέφεις Τρίκαλα μέσω Πλατάνου. Συνολικό μήκος βόλτας κάπου 30 και κάτι χλμ. σε ένα στριφογυριστό δρόμο με πολύ καλή ορατότητα, λίγη κίνηση και παραδόξως καλή για τα χρόνια της άσφαλτο, που σου επιτρέπουν να οδηγήσεις κατά παράβαση της κοινής λογικής, μερικών κανόνων του κώδικα ωδικής κυκλοφορίας και καναδυό νόμων του βιβλίου φυσικής της 2ας λυκείου. Αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς όμως είναι ότι τον ίδιο δρόμο μοιράζεται και με άλλα ζωάκια -κυρίως τετράποδα, αλλά και ενίοτε τετράτροχα- που κατά κανόνα μόλις σε δουν πηδάνε στην αγκαλιά σου για να σε χαιρετήσουν και μερικά σημεία με άμμο στρατηγικά τοποθετημένη σε επιλεγμένες στροφές για περισσότερες συγκινήσεις! Πάντως πέρα από την υποκίνηση μου σε αντικοινωνική οδική συμπεριφορά μπορεί κανείς να απολαύσει τη διαδρομή και με πιο φυσιολογικές ταχύτητες, μια που αν πετύχεις καθαρή μέρα και τη σωστή ώρα της ημέρας, η θέα είναι πολύ όμορφη.

Σημείωση: Να θυμηθώ άλλη φορά να παίρνω μαζί και τη φωτογραφική μηχανή, γιατί το κινητό κατά βάθος είναι για να παίρνεις τηλέφωνο.


1 σχόλιο:

eeVoskos είπε...

Ήσουν περιγραφικότατος! Τόσο πολύ με έψησες που λέω να κάνω WRC το Ibiza και να ορμήσω!

Btw, υπάρχει κι άλλη μια ωραία διαδρομή μήκους 200+ χλμ βορειοανατολικά των Τρικάλων, ασφάλτινη, με πολλά "ζώα", αν ενδιαφέρεσαι... ;-)