16 Ιουν 2010

Σούπα με βουβουζέλα


Κοντεύουμε στο εν τρίτο της φάσης των ομίλων του φετινού μουντιάλ και δύο πράγματα είναι το χαρακτηρίζουν μέχρι στιγμής. Το ένα είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια μέχρι στιγμής είναι χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με χαμηλά σκορ και λίγο θέαμα. Κοινώς σούπα. Από μια μεριά ίσως είναι λογικό σε αυτή τη φάση να έχει περισσότερο σημασία η τακτική, αλλά αν βλέπεις μέχρι και τη βραζιλία να παίζει άμυνα στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει το σκορ, εντάξει, κάτι πάει στραβά. Όπως και να το κάνουμε αυτή τη στιγμή αναμετρώνται οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη και η Ελλάδα. Δεν κάνει να τελειώνουν τα περισσότερα παιχνίδια με σκορ στο δυαδικό σύστημα! Μόνη εκτροπή μέχρι στιγμής από τον κανόνα η Αυστραλία που άρπαξε μια αξιοσέβαστη τεσσάρα από τη Γερμανία. Και λέω μέχρι στιγμής, διότι αύριο ξαναπαίζει η εθνική μας, με τη Νιγηρία αυτή τη φορά. Όσο και να θέλω να είμαι αισιόδοξος, μετά την εμφάνιση μας απέναντι στην Κορέα, των οποίων οι παίκτες ήταν και κοντοί σε αντίθεση με τα δικά μας ντερέκια, δε μου βγαίνει. Δηλαδή έτσι όπως παίξαμε στον πρώτο αγώνα, όπου ήταν και ο αντίπαλος στα μέτρα μας, πως θα προφταίνουν τους παίκτες της Νιγηρίας που μου φανήκαν λίγο γρήγοροι; Με σκουτεράκια; Τέλως πάντων, θα το δούμε αυτό αύριο. Και μετά ακολουθεί και το παιχνίδι με το Μαραντόνα και την ομάδα του. Αν έχει δηλώσει ότι αν πάρει τον τίτλο θα βγει και θα τρέχει γυμνός στους δρόμους, σε περίπτωση που χάσει από την Ελλάδα, τι είναι ικανός να κάνει άραγε; Σιγά μη μάθουμε! Τέλως πάντων και να αποκλειστούμε θα έχουμε μικρή παρηγοριά ότι θα σταματήσουμε τουλάχιστον να ακούμε πόσους πρώην παίκτες του παναθηναϊκού έχει η εθνική μας (πρώην παίκτες, όχι πρώην του παναθηναϊκού). Ενώ τα γράφω αυτά, η Ελβετία μόλις έβαλε γκολ στην Ισπανία! Άρα όλα γίνονται! 2010 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού να αρχίσουν πάλι τα θαύματα. Να κόψουν κανένα αντίπαλο οι ανάπηροι πίσω δεξιά, να τρέξουν οι ηλιοκαμένοι, να αποκρούσουν οι πυροβολημένοι και να ξεκινήσει η ομάδα χωρίς το Χαριστέα! Praise the Lord!
Το άλλο (από τα δύο πράγματα που χαρακτηρίζουν το μουντιάλ, αν θυμάστε) είναι οι βουβουζέλες. Αυτός ο διαολεμένος θόρυβος που ακούγεται στα γήπεδα και δε θα αναλύσω εδώ μια που όλοι ξέρουν τι είναι. Αν δε μπορείς να τους κερδίσεις, πήγαινε μαζί τους. Διαβάστε εδώ τον οδηγό για να μάθετε τουλάχιστον πως να παίζετε σωστά το πολύπλοκο αυτό μουσικό όργανο που είναι διασταύρωση κλαρίνου με σφηκοφωλιά. Βέβαια ίσως να είμαστε η μόνη χώρα που οι τηλεθεατές θα ήταν ευχαριστημένοι αν οι βουβουζέλες ακουγόταν ακόμη πιο δυνατά, με την προϋπόθεση να καλύπτουν τους εκφωνητές της ΝΕΤ. Αν πιάσει, μπορούμε να τις καθιερώσουμε πρώτα στις ειδήσεις και μετά και στα υπόλοιπα προγράμματα. Ίδωμεν, έχουμε δρόμο ακόμη!

Υ.Γ. Το σκίτσο για άλλη μια φορά δεν είναι δικό μου, είναι του Κουρσό.
Υ.Γ.2. Ένα πολύ καλό πρόγραμμα των αγώνων από τη Marca.com.
Υ.Γ.3. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα χωρίς αυτόν τον εκνευριστικό επανλαμβανόμενο θόρυβο που ακούγεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: http://www.eurovisionsports.tv/ . Πλέον θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα χωρίς εκφωνητές, συντροφιά μόνο με τις βουβουζέλες.

2 σχόλια:

Dokimos είπε...

Xexe, eipes na kaneis probleyh k telika oxi mono balame goal alla nikhsame kiolas!!! Na se protimhsoume xana gia to mats me thn Argentina?! :))

Gia th vuvuzela, kathws eimai k fanatikos ypostirikths ths, oriste:
http://gr.vc/vuvuzela/

Cybergoulion είπε...

Μα εγώ το είπα, γίνονται και θαύματα. Praise the Lord!