30 Μαρ 2009

Μεγάλοι Νεοέλληνες



Πάντα μου προκαλούσε εντύπωση το γιατί ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος (Alexander the Great στα ελληνικά) ήταν κατακτητής, στην ιστορία έμεινε σα μεγάλος. Έχοντας ζήσει όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και το τι προβλέπεται από τις επόμενες που θα έρθουν, βλέποντας τους συμπατριώτες μου και τα ιδανικά τους, τον τρόπο που δρουν και σκέφτονται, τελικά το κατάλαβα... Μάλλον θα είχανε κι αυτοί βουλευτές σαν του δικούς μας, δεν εξηγείται αλλιώς! Ας έρθει ένας άνθρωπος να μας εκπολιτίσει κι εμάς ! Μέγα Ομπάμα, επρόσωπε του ξανθού ξένους κύριε Πούτιν, κύριε Βγενόπουλε, κάποιος τέλος πάντων ελάτε να μας εκπολιτίσετε όσο προλαβαίνουμε ακόμη! Είμαστε έτοιμοι! Γι' αυτό βγάζουμε μεγαλύτερο Έλληνα τον Αλέξανδρο αντί για κάποιο φιλόσοφο ή επιστήμονα, κραυγή αγωνίας είναι!


2 σχόλια:

KOSTAS είπε...

τυχαίο είναι που βγαίνει ο μέγας αλέξανδρος? Όλα για μια γειτονική χώρα γίνονται...

Rami είπε...

Όλα γίνονται για να έχουμε επιχειρήματα ότι ο Άλεξ ήταν Έλληνας. Μετά θα διεκδικήσουμε την ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων ή θα ζητάμε ποσοστά για το κοπυράητ.

Η επόμενη δημοσκπόηση θα είναι για το μεγαλύτερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας. Θα ψηφίσουμε όλοι "Μακεδονία" και θα αποδείξουμε εμπράκτως ότι είναι κι όλας!

Για να απαντήσω και στην τοποθέτησή σου, εμείς τον σωτήρα τον θέλουμε "μεγάλο". Ή να τον έχει μεγάλο...