10 Δεκ 2008

Παν μέτρον άχρηστον #3


Τέλος καλό, όλα καλά.
Τι κρατάμε από την όλη ιστορία.

Ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης κοντράρονται για την Εξουσία.
Τι περίεργο!

Ο Αλέκος και η Αλέκα, κοντράρονται πάνω από το πτώμα του Αλέξη. Αλήθεια, ο μικρός Αλέξης του Αλέκου που είναι;
Τι χαριτωμένο!

Αι υπόλοιπαι δημοκρατικαί δυνάμεις θέλουν να δώσουν όπλα και στη δημοτική αστυνομία, μπας και αρχίσουν να σκοτώνουν και νήπια.
Τι μαλάκες!

Οι μέγιστοι βατοπαίδες θα στεναχωρήθηκαν λογικά για τα τελευταία επεισόδια που οδηγούν τους ανθρώπους έξω από το δρόμο του Θεού και τις κάμερες έξω από το Άγιο Όρος.
Τι υποκριτές!

Οι δημοσιογράφοι θα στεναχωρήθηκαν σίγουρα. Μόνο υλικές ζημιές. Μόνο ένα θύμα. Τι τομάρια!

Οι καταστηματάρχες στεναχωρήθηκαν που τους έσπασαν τα μαγαζιά τους και δε σπάσανε τα μαγαζιά των άλλων και κανένα εμπορικό να τους πούνε και μπράβο που πάνε κόντρα στην αμερικανοποίηση και τον καταναλωτισμό. Τι παρτάκηδες!

Ο καθένας την έπεφτε σε όποιον είχε άχτι. Οι αναρχικοί στην αστυνομία, οι μαθητές στα αυτοκίνητα των καθηγητών τους, οι καθηγητές στις καφετέριες μια που δεν είχαν μάθημα και όλοι μαζί στις τράπεζες, ενώ αρκετοί κάνανε πρώιμα τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους σε ασυναγώνιστες τιμές τζάμπα. Το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΛΑΟΣ επιτέθηκε. Ο Καραμανλής λέει και πάλι καλά που είναι ακόμη κυβέρνηση. Από τότε που βγήκε, μόνο ο Γκοντζίλα δεν έχει έρθει σε αυτή τη χώρα! Και μετά λένε γκαντέμη το Μητσοτάκη! Τι χάος!


Τελευταίες σκέψεις:

Όποιος φοράει κουκούλα και τα σπάει, δεν είναι απαραίτητα αναρχικός. Από την άλλη πάλι δεν είναι απαραίτητα επαναστάτης. Δεν είναι απαραίτητο ότι έχει δίκιο. Δεν είναι και απαραίτητο ότι έχει άδικο. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις.

Όποιος φοράει στολή, δεν είναι απαραίτητα γουρούνι δολοφόνος. Πολλές φορές δεν είναι καν μπάτσος. Και σίγουρα δεν είναι ο Μπατμαν, ούτε ο Ράμπο!

Ο υπουργός δεν μπορεί να ελέγξει το τι κάνει ο κάθε ψυχάκιας κομπλεξικός με στολή και όπλο. Πρέπει όμως να φροντίσει να μη δίνει σε κομπλεξικούς ψυχάκηδες στολή και όπλο. Και πρέπει να μαζέψει όπλα και στολές πίσω από τους κομπλεξικούς ψυχάκηδες που τα έχουν. Και δεν έχει σημασία αν το βλήμα εξοστρακίστηκε ή όχι. Το όπλο βγαίνει από τη θήκη για να σκοτώσει. Όπως έλεγε και ο Βέγγος, αυτά τα πράγματα τα γεμίζει ο διάολος.

Αλήθεια, είπα διάολος και θυμήθηκα.Ο Εφραίμ θεωρεί εαυτόν αποδιοπομπαίο τράγο; Αποδιοπομπαίος δεν ξέρω, αλλά ο λαός είναι μαζί του ως προς το δεύτερο σκέλος σίγουρα!

Αντί να εξοργιζόμαστε σε μεγάλη κλίμακα και να σπάμε το σπίτι μας μία δυό φορές το χρόνο χωρίς αποτέλεσμα, γιατί δεν αρχίζουμε να εξοργιζόμαστε από λίγο κάθε φορά που μας αδικούν και να αντιδρούμε με αποφασιστικότητα και σθένος στην καθημερινότητα μας; Α, ξέχασα εκεί δεν είμαστε όχλος, μπορεί να έχουμε συνέπειες. Η βία είναι δηλητήριο. Άλλα τα περισσότερα δηλητήρια σε μικρές ελεγχόμενες δόσεις είναι φάρμακα.

Ο μέσος Έλληνας νομίζει ότι δεν είναι.

Το λαϊκό σε τι βγήκε;

Παρακολουθήσατε σε ζωντανή μετάδοση το φαινόμενο της πεταλούδας ενδιάμεσα διαφημίσεων. Βαρεμάρα. Τα ίδια και τα ίδια τρεις μέρες τώρα; Τα άλλα τι έχουν;

...
...
...


Υ.Γ. Α, ναι ξέχασα! Όλα αυτά τα κάναμε για τη μνήμη του φίλου μας του Αλέξη. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν όλοι τον ξεχάσουμε, η μνήμη του θα ζει στο μυαλό της μάνας του που δε θα μπορέσει να ξεχάσει ποτέ...

Τέλος καλό. Όλα καλά;



5 σχόλια:

she smiles είπε...

respect gia to apan tou post shmera me kalypses 100% xwris polla polla!

na prosthesw oti einai thema xronou na ksexasoume to ti mas symbainei kai mia mera(kalh wra opws thn perasmenh kyriakh)na ksypnhsoume kai na leme trwgontai...sto kentro ths athinas trwei o enas ton allo...sthn thessalonikh kobontai kommatia k.l.p

bluesmartoula είπε...

Δεν θα πω τίποτα
Γιατί τα είπες όλα...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

βασικά ο Σταύρος δίνει εδώ με τον καλύτερο κομικοτραγικό τρόπο το κακό (ή και καλό) με την χαώδη χαοτική αναρχία που είχαμε ήταν ότι ο καθένας έβλεπε σε αυτούς που τα σπάγανε τον λόγο για τον οποίο ο ίδιος - από τον καναπέ του - είναι οργισμένος...

Cybergoulion είπε...

@shesmile, blue: Εγώ τα λέω, ποιός με ακούει όμως!

@st: Επίσης ο ποιητής προσπαθεί να εκφράσει και το γεγονός ότι δε μπορεί να ταυτιστεί με καμία πλευρά απόλυτα. Τι να σημαίνει αυτό άραγε;

holyme είπε...

Η αστυνομία (δηλαδή αυτοί που την διοικούν) έδρασε όταν δεν έπρεπε (πυροβόλησε) και δεν έδρασε όταν έπρεπε (πλιάτσικα..)