3 Νοε 2008

Κοσμοϊστορικά γεγονότα

Σωτήριον έτος 2008, κοντεύουν οκτώ χρόνια από το τέλος του κόσμου και παντού γύρω μας συμβαίνουν κοσμοϊστορικά γεγονότα. Μικρά μεγάλα, δεν έχει σημασία, συμβαίνουν όμως και είναι πρωτοφανή και ανήκουστα! Κατ' αρχήν όπως ίσως έχετε καταλάβει η θέση της δακτυλογράφου δεν έχει καλυφθεί ακόμη. Από τις υποψήφιες για τη θέση, τα δύο τρίτα την κοπάνησαν όταν έμαθαν ότι δεν είναι θέση στο δημόσιο, το ένα έκτο δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα και οι λοιπές φύγαν όταν εμάθαν τη διαφορά ανάμεσα στο "αδρά" και το "αμυδρά". Ο Σάκης μεγάλωσε, μίλησε, έγινε άντρας και έγινε πατέρας (και ο Ψινάκης γιαγιά;)! Να τους ζήσει, να το χαίρονται. Σε παγκόσμιο συνέδριο κατά της διαφθοράς που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα, ανακαλύψανε ότι ο δημόσιος τομέας της Έλλαδας είναι από τις πιο διεφθαρμένους και μάλιστα με τα πρωτεία στις εφορίες, τις πολεοδομίες και τα νοσοκομεία! Πως καταλήγουν σε τέτοια συμπεράσματα δε μπορώ να φανταστώ! Έχουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα παραίτηση ανθρώπου έπειτα από λαϊκή κατακραυγή. Βέβαια μια που ο Ντέμης είχε ήδη δηλωσει ότι θα παραιτηθεί στο τέλος της σαιζόν, δεν ξέρω αν πιάνεται η εγκατάλειψη του πλοίου από τον καπετάνιο σα θετική ενέργεια. Μια που έπιασα τα αθλητικά, έχουμε τον ΠΑΟΚ να προηγείται δύο εκ των τριών ομάδων του κέντρου, της Βούρτση και του Καΐλα, στο κυνήγι του τίτλου. Αυτό κι αν είναι ιστορικό για τα καρντάσια. 



Στα υπόλοιπα εσωτερικά, αποκαλύφθηκε επιτέλους το μέγα μυστήριο γιατί σε όλους τους πίνακες που αναπαριστούν τους μεγάλους αγώνες του έθνους, υπάρχει δίπλα στους ένοπλους υπερασπιστές και ένας ρασοφόρος με σημαία. Προφανώς έτρεχε να προλάβει κανένα οικόπεδο για τους φτωχούς με κίνδυνο της ζωής του, μια που δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένο το δημόσιο τότε ώστε να το καταλάβει με ασφάλεια από το μοναστήρι. 
Επίσης ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες το ξεγύμνωμα του καπιταλισμού και την έστω και διαισθητική συνειδητοποίηση από τμήμα των μεγάλων μάζων ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα στηρίζεται στη γέννηση χρήματος απότο μηδέν μέσω δάνειων και την άγνοια του κόσμου για το γεγονός αυτό. Για το λόγο αυτό και έχουν κλάσει μάλλι όλοι οι οικονομικοί παράγοντες και προσπαθούν να καλύψουν αυτή τη διαφαινόμενη αποκάλυψη με "ενέσεις ρευστότητας" διότι αν αντιδράσουν όλοι με τη φιλοσοφία της γριάς που παίρνει τις οικονομίες και τις ράβει κάτω από το στρώμα, στο τέλος το μόνο που θα χρησιμεύουν τα χαρτάκια με ονομαστική αξία όσων ευρώ, λιρών, δολλαρίων,  πεσετών, μπουρνουζίων κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο θα είναι για τη θερμομόνωση του στρώματος αφού δε θα έχουν κανένα αντίκρυσμα. Ignorance is a bliss που λένε και στο αμέρικα.


 Εδώ φαίνεται και πόσο μπροστά είναι ακόμη μια φορά η χώρα των Ελ, αφού όλοι σπεύδουν να εφαρμόσουν σα γιατρειά αυτό που στη χώρα μας αποτελεί υπαρκτή πρακτική εδώ και δεκαετίες, δηλαδή την ανταμοιβή των ανίκανων και των αποτυχημένων και την απόλυτη διαπλοκή τραπεζών και εξουσίας! Για αυτό το λόγο και στη χώρα μας ενώ παντού μειώνουν τα επιτόκια για να ξεμπλοκαριστεί η θρομβωμένη οικονομία πριν πάθει καρδιακό, εμείς τα αυξάνουμε. Άλλη μια σοφή κίνηση από τη χώρα των κατοίκων που με χοληστερίνη στο κόκκινο τσακίζουν 3 μερίδες κοκορέτσια, άσε τους κουτόφραγκους να ανυσηχούν τζάμπα. Όταν αυτοί αποταμίευαν βελανίδια, εμείς τοκίζαμε στραγάλια! Από ύφεση καλά πάμε, δίεση να δούμε πότε. Στα εξωτερικά αποκαλύφθηκε ότι οι αμερικάνοι πήγανε να μας τη φέρουν υπογείως στο θέμα της ονομασίας της χώρας που όλοι ονομάζουν Μακεδονία εκτός από εμάς. Ήτανε το σοκ μεγάλο για όλους και ειδικά για πρώην πρωθυπουργό που ησθάνθη ότι τζάμπα τους ευχαρίστησε. Και έτσι είναι να ευχαριστείς, τον άλλο που κοιτάει να κάνει τη δουλειά του, γιατί; 


Μια που το έφτασα στις ΗΠΑ, τι γίνεται κι εκεί! Είμαστε ένα βήμα να δούμε τον πρώτο μαύρο πρόεδρο. Ελπίζω να μην είμαστε και ένα βήμα και πριν δούμε τον επόμενο δολοφονημένο πρόεδρο των ΗΠΑ. Θα μου πεις κι εσένα τι σε νοιάζει. Ε, πως, δε με ενδιαφέρει ποιός μας κυβερνάει; Γιατί όποιος νομίζει ότι μας κυβερνά η ελληνική κυβέρνηση είναι πιο νυχτωμένος κι από αυτόν που νομίζει ότι οι τράπεζες έχουν απόθεμα για όλα τα λεφτά που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Πότε έγινε αυτό στη σύντομη ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας για να γίνει και τώρα; Άσε που οι μεν λένε ότι παραλάβανε καμμένη γη, οι δε λένε ότι η γη δεν ήταν καμμένη, απλά είχε αρπάξει λίγο απ' έξω, οι άλλοι λένε ότι αν συνεχίσουν οι δύο πρώτοι έτσι δε θα μείνει γη να κάψουν όταν αναλάβουν το φούρνο, κάποιοι άλλοι λένε ότι τη γη πρέπει να ανήκει σε όλους για να την κάψει ο καθένας από μόνος του και φτάνει πια, ενώ ότι απέμεινε λέει ότι το ορθότερον είναι να λέγουμε αποτεφρωμένη και ο Θεός βοηθός, ήγγικεν η στιγμή της αλήθειας μπουμπούκο! Ε, όσο να πεις βαρέθηκε ο κόσμος και ασχολείται με τις ξένες εκλογές και τις εκπομπές του Star. Αλλά πέρα, πάνω και πιο σημαντικό απ' όλα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα, είναι ότι επιτέλους ότι και να κάνει ο καινούριος πρόεδρος του πλανήτη, ο οποίος ευτυχώς μάλλον δε θα είναι ο βετεράνος με το τσίρκο για αντιπρόεδρο και τον εξολοθρευτή για υποστηρικτή, το πιο σημαντικό επαναλαμβάνω επειδή μου βγήκε πάλι μεγάλη η πρόταση, είναι οτι επιτέλους θα απαλλαγούμε από αυτόν:


Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί, ζήτω το έθνος!


5 σχόλια:

she smiles είπε...

eipane ston trelo na xestei ki aytos ksekolwthike!
toso kairo den egrapses ki apofashses na grapseis to "skeftomai kai grafw" mazemeno!

pou eisai kale? exete akoma douleies sta trikala? eyhmerei o kampos telika....

Cybergoulion είπε...

Έτσι είναι... από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια. Όσο για τις δουλειές, εμείς δεν πέφτουμε έξω επειδή στηριζόμαστε στην πραγματική οικονομία. Δηλαδή στην ανάγκη μας πληρώνουν με καρπούζια, ντομάτες, αυγά και ενίοτε -νέα μόδα- τουρσιά!

Dokimos είπε...

Pou'sai adelfe Cybergoulion, xathikes... se efagan oi amarties??
God save America - bgike telika, twra na doume...

Cybergoulion είπε...

Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι; Πόσο;

underground είπε...

CyberKoumpare δεν είμαι σίγουρος ακόμα... Λέγαμε και για τον Κλίντον να τσακιστεί και να μην ξαναγυρίσει, αλλά ο ακατονόμαστος ήταν πιο βλάκας κι απ τον πανηλίθιο! Ήμαρτον...