9 Μαΐ 2007

Ο πατέρας της Τάμτα


Έχω προσέξει στον τρόπο που σκιτσάρω ότι έχω μια αδυναμία στα πρόσωπα. Αδυναμία με την έννοια ότι δεν είμαι και τόσο δυνατός. Ένας καλός τρόπος για να βελτιωθώ είναι να το ρίξω στις προσωπογραφίες και να το δουλέψω αφαιρετικά μέχρι να μείνει το σκίτσο. Αυτό βέβαια κλίνει περισσότερο στη ζωγραφική παρά στο σκίτσο αλλά είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβω από τι συντίθεται το πρόσωπο έτσι ώστε να μπορώ μετά να το παραμορφώσω κατά βούληση. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έκανα σχεδόν τυχαίες έρευνες σε φωτογραφίες στο διαδύκτιο μέχρι που πέτυχα την άνωθεν μουτράκλα (που θα έλεγε και ο Χάρυ Κλυν) η οποία με ενέπνευσε να τη ζωγραφίσω. Το μετάνιωσα λίγο βέβαια όταν έφτασε η ώρα να φτιάξω το μαλλί (και χωρίς ζελέ μάλιστα), αλλά άξιζε την προσπάθεια. Τελικά από το όνομα στη φωτογραφία κατάλαβα ότι τον είχα ακουστά αλλά σα φάτσα δε μου έλεγε και τίποτα. Το θέτω και σαν μίνι-κουίζ λοιπόν: Τον γνωρίζει κανείς; Αν όχι τουλάχιστον είμαι περίεργος να δω αν θα βρει κανείς με τι ασχολείται. Και όχι, δεν είναι ο πατέρας της Τάμτα...

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Χμ... Από το ύφος του θα έλεγε κανείς πως είναι κάποιος μεγαλομαέστρος που διευθύνει μεγάλες ορχήστρες, σε μεγάλες σκηνές! (Μεγάλα λόγια ξεστόμισες τώρα!)

Αν δεν είναι μαέστρος, τότε σίγουρα είναι εποχικός δημόσιος υπάλληλος, για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά. Τον προσλαμβάνει ο δήμος του με 6μηνη σύμβαση κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες να κάνει με ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία τη χελιδονοφωλιά, ενίοτε και τη φωλία για πελαργούς σε κάποιο στύλο της ΔΕΗ, μπορεί και σε τρούλο εκκλησίας!

Αν δεν είναι ούτε δημόσιος υπάλληλος δεν ξέρω τότε τι 6Κ@Τ@ είναι...

Με λίγο AfroColor, θα μπορούσε να είχε πάρει τον ρόλο του Κώστα Βουτσά στη γνωστή ταινία!

Ανώνυμος είπε...

einai o mpatzanakhs tou BOB ROSS!!! to brika?

holyme είπε...

Μάλλον του Bob Σφουγγαράκη:-)!

Σταθης Παναγιωτοπουλος είπε...

Phil Spector. Ο σπουδαιότερος παραγωγός της εποχής του ροκ. Διαταραγμένη προσωπικότητα, αλλά μεγαλοφυία. Ψάξτε τον στο Google, θα εκπλαγείτε.

Cybergoulion είπε...

Και σωστός εν τέλει είναι ο Στάθης! Για τους υπολοίπους βέβαια να πω ότι μου αρέσει ο τρόπος που το σκεφτήκατε. Επειδή πραγματικά αξίζει να διαβάσετε για τον συγκεκριμένο ορίστε μια παραπομπή στη wikipedia για όσους δεν έχουμε καταπιεί μουσική εγκυκλοπαίδια σαν το σκύλο...

she smiles είπε...

re skyle giati mas xalases to paixnidi mas?

ola ta ksereis pia...

ti katalabes twra?

underground είπε...

Ναι ρε Στάθη, τι είναι αυτά που κάνεις τώρα... Σε πείραζε να μας πεις οτι είναι μια ξεφωνημένη ρέζιλη αδερφάρα του holywood και να συνεχίσουμε κι εμείς τις υποθέσεις???
GAME_OVER
Insert Coin
To continue
10
9
8
7
6
.....

Ανώνυμος είπε...

grafei pou grafei o stavros mia fora stis 15 (meta apo parakalia h ethnikh eorth!)...skaei myth kai o skylos kai mas to xalaei...

evge skyle!!!

Cybergoulion είπε...

Την επόμενη φορά θα κοιτάξω να σας βάλω τίποτα άσχετο με μουσική, κάποιον αρχιτέκτονα ας πούμε να δούμε θα το βρει κανένας;

Ανώνυμος είπε...

KAI NA TON KSERW (POU TO PITHANOTERO EINAI NA MHN THIMAMAI ONOMA) DEN THA TO MARTYRHSW!

asxeto...

esy afou skitsareis toso kala pws den sou rthe na dwseis gia arxitektoniki? oxi oti opoios exei kalo xeri soni kai nte prepei na ginetai arxitektonas...leme twra!
o monos kalytexnhs sto polutexneio einai o arxitektonas...gi ayto rwtaw!

Ανώνυμος είπε...

Fere thn Kalomoira na kanei pantomima.....;)!THANOS

Cybergoulion είπε...

Το να είσαι καλιτέχνης δεν είναι θέμα σχολής νομίζω. Αυτά σας τα λένε στη σχολή γι'αυτό γυρνάτε μετά στα κιλικεία με τους μπερέδες και τις μπέρτες :-)

Τώρα για μένα, αν γινόμουν αρχιτέκτων πιστεύω θα μου άρεσε, όπως και μερικά άλλα επαγγέλματα. Αλλά πέτυχες μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις συνειδητοποιημένων τοπογράφων. Η σχολή μου ήταν η πρώτη μου επιλογή και μου αρέσει αυτό που κάνω. Μπορεί να είναι ζόρικο ώρες ώρες -όπως σήμερα καλή ώρα που μόλις γύρισα από το γραφείο- αλλά όταν σε βρίσκει το ξημέρωμα σε κάποια κορφούλα να βλέπεις την ομίχλη να σηκώνεται σιγά σιγά, καταλαβαίνεις ότι έχεις κάτι πολύτιμο που οι περισσότεροι άνθρωποι κοντεύουν να ξεχάσουν: Την επαφή με τη φύση...

bluesmartoula είπε...

Πω πω.... η επαφή με την φύση... Τέλειο!!!

Ανώνυμος είπε...

epafh me thn fysh....

melisses...
elikopterakia...
mpampouria...
skarabaioi...
tsimpouria...
fidia kai salamandres

hliash kai alergiko sok gia na metrhseis to xwrafaki tou papou pou thelei na to kanei gonikh paroxh ligo prin thn "MEGALH EKSODO" kai sy na tsalaboutas katw apo ntamaropetres, mesa sta baltonera kai ta bourla!

pou na breis kouragio meta ap'ola ayta na grapseis swsto ypomnhma sto topografiko....
to afhneis to agrotemaxio me syntelesth domhshs 3...kai ase ton papou na nomizei oti edwse fileto sta paidia tou!

leme twra.... :)

Cybergoulion είπε...

Υπάρχουν και χειρότερα, άλλοι έχουν σαλαμάντρες στα γραφεία... Κι όπως είπε και ένας φίλος μου ο Δημήτρης μια φορά που είχε σκαρφαλώσει μαζί μου σε ένα τριγωνομετρικό: "τώρα κατάλαβα γιατί όταν πάτε στο γραφείο κάθεστε!"

Ανώνυμος είπε...

salamandres sta grafeia?
eides th mama tou sabba?