30 Ιαν 2007

Video Hunting

Είναι μερικές υπηρεσίες που αξίζουν το ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομα τους. Μια τέτοια είναι το youTube. Τουλάχιστον όποιος έχει ψάξει να βρει κάτι συγκεκριμένο και έχει καταλήξει να βλέπει με τις ώρες ότι να'ναι βίντεο και να του αρέσει κιόλας, ξέρει τι εννοώ. Θα σας πω το πιο πρόσφατο παράδειγμα μαζί με τη σειρά των αναζητήσεων για να δείτε από που ξεκίνησα και σε τι το εκπληκτικό κατέληξα.
Είμαι αραχτός που λες στο κρεβατάκι μου και χαζολογάω στο διαδίκτυο ακούγοντας παράλληλα μουσικούλα στον virgin rock (στμ: παρθενοκοτρώνα, αν θέλετε διεύθυνση την έχω δίπλα). Εξαίφνης παίζει το "Ain't talking about love", και θυμάμαι ότι πριν μερικές ημέρες είχανε αφιέρωμα στον Eddie Van Halen που είχε τα γενέθλια του. Να ζήσει το παιδί να το χαιρόμαστε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Ο Eddie που λέτε είναι από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχει βγάλει η μάνα γή πάνω και κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, μερικοί ίσως θα λέγανε και ο καλύτερος ασχετα που οι περισσότεροι θα έλεγαn τον Vai γιατί αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται. Εγω ίσως θα έλεγα τον Blackmore εξασκώντας το Καλαχάνειο δικαίωμα να πω τη γνώμη μου, αλλά πάλι ολισθαίνω από το θέμα. Αφού βρίσκω λοιπόν το βίντεο του τραγουδιού, μου ανοίγει η όρεξη και ψάχνω να βρώ ένα βίντεο για να δω πως σκατά παίζει το "Eruption". Το προηγούμενο βίντεο είναι από ένα live όπου παίζει γενικά τις κάλτσες του και αφού το είδα και γούσταρα, λέω δε βρίσκω και το "Beat it"; To beat it είναι τραγούδι του Michael Jackson από την εποχή που ο ίδιος ήταν ένας μαύρος άνθρωπος (σε αντίθεση με τώρα που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο) κι εγώ δεν είχα κλείσει ούτε καν τα δέκα. Αυτό που το συνδέει με τα προηγούμενα είναι ότι κιθάρα στο συγκεκριμένο τραγούδι παίζει ο Eddie και πάλι, τις παντόφλες του αυτή τη φορά (άσχετη, αλλά δαιμονική σύμπτωση: αυτή τη στιγμή στο ίδιο ράδιοφωνο παίζει το "Panama"). Αφού βλέπω και αυτό το βίντεο το οποίο για την ιστορία ήταν πολύ πρωτοπορικό για την εποχή του, όπως και γενικά ο Michael (την τότε εποχή) μου παρουσιάζει το youTube τις επόμενες σχετικές επιλογές μου. Για να δούμε... Billie Jean, μπά, ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα, Earth song, νο φάκιν γουέι, Smooth Criminal, πολύ καλό βίντεο αλλά όχι τώρα, ένα με ένα χλιμίτζουρα που την είδε Van Basten.. εεε Halen, και.. αχά! το Thriller! Επίσης πολύ καλό βίντεο (για την ακρίβεια ίσως το καλύτερο του MJ), το βλέπω όλο και θυμάμαι την τρελή μου νιότη που με το φίλο μου τον Άκη το είχαμε γραμμένο σε βίντεοκασσέτα και ξεπατικώναμε τις φιγούρες, εγώ κατά τ'άλλα ήμουνα χεβιμεταλάς! Εντάξει κατά βάθος ακόμη είμαι αν και ποτέ δεν κολλούσα στο τι είναι αυτό που ακούω φτάνει να με ευχαριστούσε. Βέβαια με την κατηγοριοποίηση της μουσικής κατά ISO θα μου κρεμούσαν ταμπελάκι "ροκά" και δε μιλάω για αυτούς που θα λέγανε απλώς ότι ακούω ξένα.
Πού πήγε το θέμα μου πάλι; Α, νάτο! Το κρατάω γερά αυτή τη φορά και πάω για το μεγάλο φινάλε. Σκεπτόμενος λοιπόν τι ωραία είναι να μπορείς να βρεις ότι θέλεις ανα πάσα στιγμή, χωρίς βέβαια να λάβουμε υπόψη τη χάλια ποιότητα και την -προφανώς- αμφισβητούμενη νομιμότητα τέτοιων βιντέων, πέφτει το μάτι μου στον τίτλο "Indian Thriller". Σαφώς περίεργος κάνω κλικ πάνω του και έμεινα μενούνος!

Το κοινό να δώσει βάση, να αφήσει τα ποπ κορν, τα αναψυκτικά και το μπούτι της διπλανής, εγώ χαιρετώ από τώρα γιατί μετά το βίντεο δε χωράνε άλλα λόγια. Κάντε κλικ και απολαύστε:6 σχόλια:

Σταθης Παναγιωτοπουλος είπε...

Μαγεία! Το καλύτερο βίντεο όλωνε των εποχώνε!

elda είπε...

Συμφωνώ!!!Ούτε ο Δαλιανίδης τέτοιο βίνδεο!!! :)

Ανώνυμος είπε...

Ekplhktiko! O Michael den einai san ton Leze sto pio mauro me moustaki?

Γιάννης είπε...

Απίστευτο!! Πραγματικά απίστευτο!!!

beniamin η δωδέκατη είπε...

σκιαχτκααα..(απο το χορό τους!!) :|

Alex G. Love είπε...

χαχαχα απιστευτο!