25 Μαρ 2010

Τσουνάμι αναλήψεων - Ζήτω το έθνος!

Μια οικονομική προσφορά, δύο Post σε ένα...

Τι κύμα δηλαδή... Τσουνάμι αναλήψεων είχαμε στα Τρίκαλα μετά την έντονη φημολογία που υπήρχε σήμερα για την επικείμενη χρεωκοπία της χώρας και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα το βερεσέ τη δραχμή. Εγώ πλέον είμαι σίγουρος. Αυτές τις φήμες τις βγάλανε οι διαρρήκτες. Σου λέει, άντε και τα βγάλανε από την τράπεζα, τι θα τα κάνουν; Θα τα βάλουν σε κασελάκι να τα θάψουν στη βεράντα ή θα τα ράψουν στην πολυθρόνα όπως και καλά έκανε ο μακαρίτης στην ταινία με τη Βασιλειάδου; Μασούρι θα τα κάνουν και θα τα βάλουν στο ... στρώμα! Ε ρε έχουν να φυλάξουν σκοπιά όλη η οικογένεια πάνω από το στρώμα σήμερα που δε λέγεται. Πρώτο νούμερο η κόρη, δεύτερο ο μπαμπάς, γερμανικό ο γιός να συνηθίζει κιόλας, η μάνα τέταρτο να έχει έτοιμο και το φαΐ για το πρωί και η γιαγιά θαλαμοφύλακας γιατί είναι και Ι3. Παππούς αν υπάρχει αναλαμβάνει αυτοδικαίως διοικητής μονάδος μια είναι ο μόνος που υπηρέτησε στον πόλεμο, έστω και σίτιστής. Θα βγούνε και όλοι έτοιμοι όπως είναι για την εθνική μας εορτή αύριο, θα υψώσουνε το λάβαρο της επανάστασης και θα φωνάζουνε ΑΕΡΑ! Εντάξει, το ξέρω ότι ανακάτεψα δύο εθνικές εορτές, αλλά αφενός κάνουμε οικονομία μια παρέλαση και αφετέρου αυτόν τον καιρό με τους γερμανούς τα έχουμε πάλι, τι να κάνω, να περιμένω την 28 Οκτωβρίου; Μια που το είπα, δε θες να μας εκδικούνται οι άτιμοι για το ΟΧΙ που είπαμε τότε; Αλλά πάλι αυτοί γιατί, αυτό το είπαμε στους Ιταλούς. Ενώ τουλάχιστον την 25 Μαρτίου είχε τουλάχιστον ένα Γερμανό και ας ήταν Πατρινός. Ουφ, μπερδεύτηκα, δύσκολα τα εθνικά θέματα, ας βγάλει άκρη η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ (πρώην Καμπότζη) με τη βοήθεια του ΠΑΟΚ (όχι την ομάδα, το κόμμα που απώλεσε το Σ) μέρα που είναι... Ας αναφωνήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, ζήτω το Έθνος, ζήτω το στρώμα, ζήτω η γιαγιά θαλαμοφύλακας και του χρόνου να μην έχουμε μεταναστεύσει ακόμη και να είμαστε ακόμη ακόμη εδώ να ξαναγιορτάσουμε...

12 σχόλια:

underground είπε...

Χαχαχαχαχαχαχ!!! Μόνο εσύ μπορούσες να το περιγράψεις με τέτοιο τρόπο!!! ;-)

Ben Daglar είπε...

Στην πολυθρόνα ηταν κρυμμένα τα χρυσαφικά στην ταινία με τον Βουτσά(Αγάπησα μια πολυθρόνα)Στον "θησαυρό του μακαρίτη" οι λίρες ήταν στην κορνίζα...

Ben Daglar είπε...

το Colpo grosso τώρα θα είναι όταν πας να κάνεις κατάθεση να σου ζητάνε Πόθεν Έσχες....

Cybergoulion είπε...

Έκανα τέτοιο σφάλμα; Πρέπει να ξαναδώ τις ταινίες επειγόντως! Αλλά κι εσύ, εδώ οι λίρες ξέρεις που είναι, στο Κάστρο που τις ψάχναμε δε βρήκες τίποτα!

she smiles είπε...

an sou pw oti den katalaba to delirio sou ti tha mou peis? polla mazemena otan ta les xanomai!

Juju είπε...

Εδώ, στο σπίτι του στον Αϊ Γιάννη δεν τις έχει βρει ακόμα! Αλλά έτσι πως πανε τα πράγματα, μας βλέπω όλους να τον βοηθάμε στο σκάψιμο για να πάρουμε κι εμείς μερτικό.

ΥΓ: Τα @@ του θα πάρουμε!

Cybergoulion είπε...

@she smiles: Αν το καταλάβαινες θα είχες πρόβλημα, τώρα είσαι ΟΚ!

@juju: Ίσως απλώς δεν έχει σκάψει αρκετά βαθιά. Πιστεύω ότι τις έχουν οι Κινέζοι. Οπότε και μερτικό να μην πάρουμε, θα τα βγάλουμε από τα χωματουργικά!

Juju είπε...

Βασικά, επειδή την ψάχνω, άμα σκάψεις σακάτ', δε βγαίνεις στην Κίνα αλλά κάπου 2.000 χλμ ανατολικά της Ν. Ζηλανδίας! ! ! ! !

Άρα πως τις έχουν οι Κινέζοι ? ? ? ?

Cybergoulion είπε...

Επειδή κι εγώ την ψάχνω, εκεί ακριβώς πέφτει, ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και τη Γαλλική Πολυνησία. Αλλά αν το έγραφα αυτό, πρώτον θα μου λέγανε ότι είμαι εξυπνάκιας (το έπιασες το υπονοούμενο, ε;) και δεύτερον δε θα μπορούσα να εκμεταλευτώ χάριν αστεϊσμού το κλασσικό στερεότυπο ότι αν σκάψεις μια τρύπα αρκετά βαθιά, θα βγεις στην Κίνα. Το οποίο στερεότυπο, προφανώς ξεκίνησε από την Αργεντινή!

Cybergoulion είπε...

@Ben (επανέρχομαι διότι αγνόησα τη δευτερολογία): To τούτι φρούτι όμως θα είναι να σου ζητάνε πόθεν έσχες όταν πας να κάνεις ανάληψη!

Ben Daglar είπε...

asxeto: to Laos einai diaforetiko kratos apo tin Kampotzi...

Cybergoulion είπε...

Γκαντέμιτ, δύο λάθη στην ίδια ανάρτηση; Ψηλέ, θα σε προσλάβω για έλεγχο των κειμένων!