25 Ιουν 2007

Αέρας ανανέωσης

Επιτέλους έγινε κι αυτό. Εδώ και αρκετό καιρό ήθελα να αλλάξω το template του blog μου, αλλά βαριόμουν να τα ξαναφτιάξω όλα από την αρχή. Όχι ότι δε μου άρεσε το παλιό, αλλά πρέπει να ήτανε τόσο καλό που το είχα δει σε τουλάχιστον 5 σελίδες που διαβάζω τακτικά. Αλλά όπως και να το κάνεις, άλλο να έχεις ένα σχέδιο που το έχουν όλοι, άλλο να έχεις το δικό σου. Οι γυναίκες της παρέας τουλάχιστον, είμαι σίγουρος ότι σε αυτό δε θα διαφωνήσουν! Έτσι λοιπόν από χθές το βραδάκι έκανα ταχύρυθμα σεμινάρια Javascript, CSS, και XML μέσω Google για να συμπληρώσω τα κενά που είχα, διάλεξα ένα template που μου άρεσε για βάση και του άλλαξα τα φώτα. Η μεγαλύτερη καθυστέρηση ήταν για να δω πως μπορούσα να το αλλάξω χωρίς να χάσω τα υπάρχοντα εργαλεία, το οποίο τελικά ήταν πιο απλό από ότι φαινόταν. Δεν έχω τελειώσει ακόμη βέβαια, για παράδειγμα τα χρώματα (κυρ-Ανέστη) θα φάνε λίγο σκοτείνιασμα μάλλον διότι τώρα φαίνονται λίγο γιούπι, αλλά αυτό θέλει επεξεργασία των γραφικών και δεν είναι της ώρας. Πρός το παρόν η καινούρια διαρύθμιση είναι αυτή και ελπίζω να σας αρέσει. Πέρα από τις εμφανείς αλλαγές έχει και κάποιες άλλες κάτω από το καπώ, όπως τη διαχείρηση των links που γίνεται πλέον μέσω del.icio.us και η οποία τώρα είναι πανεύκολη, τόσο εύκολη που δε χρειάζεται καν να μπω στο Blogger για να το κάνω. Οπότε πλέον μπορώ να βάλω παραπομπές σε διάφορα άλλα blogs αναγνωστών και άλλων που μου αρέσουν αλλά βαριόμουν να τα προσθέσω. Ακόμη στην ενότητα "το είδα κι αυτό" στη μπλε μπάρα, θα έχω κάποια κοινόχρηστα links από τα αρχεία ροής μου (feeds) που τα βρίσκω ενδιαφέροντα και θα τα μοιράζομαι μαζί σας. Αυτά ανανεώνονται αυτόματα και συχνότατα εννοείται. Έχω κι άλλα στο μυαλό μου, αλλά τώρα που έγινε το βασικό αυτά είναι εύκολα πλέον και θα γίνουν εν καιρώ.

Αυτά για την ώρα, περιμένω γνώμες και προσφέρω βοήθεια αμα λάχει (να'ούμε) σε θέματα blogging με τις νέες γνώσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια των μερεμετιών.

Cybergoulion logging out...

12 σχόλια:

she smiles είπε...

KALOFORETO!

Ζoe είπε...

με γεια... Κι εγω θελω αλλά φαντάζει πολύ βαρετή η διαδικαδία της αλλαγής... Ουφ!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

με γεια, με γεια!!!

underground είπε...

Ωραίο! Έτσι είναι ρε Stabrose, που μου το'θελες με πράσινα άλογα... Πιο ωραίο το μπλεδάκι! Άντε, με γειά σου!

eeVoskos είπε...

Γιορ μπλογκ ιζ εντ φακ!

2 παρατηρήσεις μόνο, οι εξής τρεις:

1) Παίξε με τα χρώματα για να δεις πως οι sidebar μπορούν να γίνουν πιο ευανάγνωστες (μεγαλύτερη αντίθεση γραμμάτων & background).

2) Το footer του post θέλει ένα ...καλιμπράρισμα, ε;

3) Όπως κάθομαι μπροστά από το πισί, το βλέμμα μου πέφτει στο κέντρο της οθόνης. Όταν ανοίγω το blog σου, για να διαβάσω ένα post πρέπει το κεφάλι μου να στραφεί περίπου 7,895 μοίρες αριστερά και κουράζομαι! :-ΡΡΡ

Τι να πω για τον τίτλο του blog, πάνω πάνω...
Απλά ζηλεύω!!

bluesmartoula είπε...

Αρχίζω:
- Ο τίτλος και το σκίτσο σου: ΑΨΟΓΑ
- Το μπλέ μου αρέσει ιδιαιτέρως...(no wonder!). Το πορτοκαλί με ψιλοχαλάει. Ίσως, βέβαια, να ήταν λίγο μονότονο να "παίξεις" με τις αποχρώσεις του μπλέ...
- Και η γραμματοσειρά μου αρέσει και θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα eevosko στο σχόλιο 1.

Άντε, καλοφόρετο...

Cybergoulion είπε...

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, όπως θα προσέξατε οι περισσότερες εισακούστηκαν. Τα χρώματα στις sidebars με ταλαιπωρήσανε λίγο, αλλά τράβηξα μια κλωνοποίηση τις ρυθμίσεις της δεύτερης και λύθηκε το ζήτημα. Τώρα για το καλιμπράρισμα του footer voskouli, βλέπουμε, πρέπει να έχει κάποιο ψιλοbug!

Αλέξανδρος Παντελεμίδης είπε...

1.Συμφωνώ για το κέντρο της οθόνης.
2.Ισως κάποια watermarks ή διαφάνειες να το έκαναν πιο μοντερνο.
3.Γιατί γράφεις ανΕνεωμένο και όχι ανΑνεωμένο πάνω δεξιά;

Cybergoulion είπε...

1. Η σελίδα είναι σχεδιασμένη για δημοσίους υπαλλήλους. Δηλαδή δεξιόχειρ με τα πόδια στο γραφείο αριστερά από το πληκτρολόγιο. Από εκεί το βλέπεις κανονικά.

2. Ή πιο γύφτικο.

3. Της νύχτας τα καμώματα...

holyme είπε...

Με υγεί@ και Χ@ρ@ το νέο λούκ:-) Πολύχρωμο και εντιχοισμένο:-)

dimHapi είπε...

Σταύρο με γεια!!
τώρα το είδα
Είναι πολύ καλό!
Θέλω και γω να αλλάξω εδώ και καιρό μα δεν βρίσκω τίποτα ενδιαφέρον σε templates,,
πάτησα αναζήτηση templates στο google και εντρύφησα στα αποτελέσματα των πρώτων 5-6 σελίδων ,,,ε δεν με συγκίνησε και τίποτα,,,
Σκέφτομαι να κάνω ποστ με γκάλοπ,,,
θα ζητώ βοήθεια του στύλ
"βρες μου ένα super template και θα κερδίσεις δωρεάν διαφήμιση στο blog μου"...
ας τελειώσει η εξεταστική βέβαια:)
Εσύ ..χμμμ εσύ που έχεις το εικονογραφημένο πράμα μέσα στο αίμα σου ας πούμε η γνώμη σου θα μετρούσε
χαχα

P.s:ο κολλητός μου που σπουδάζει τοπογράφος δεν έχει κάνει ακόμα παρά μόνο ένα μπάνιο στη θάλασσα 'οπως και γω,,,
κιομως,,με τόσες μετρήσεις και εργασίες έχει θερίσει περιοχές και είναι σαν να έχει βγει απτο σολάριουμ:)

πάλι φλυάρησα
καλό καλοκαίιιρι

Cybergoulion είπε...

@dim: Βρες εσύ κάτι να σου αρέσει περίπου και το φτιάχνουμε. Ψάξε για XML templte, γιατί τα παλιότερα είναι λίγο ταλαιπωρία μετά.

Όσο για τον φίλο σου τον τοπογράφο, δοκίμασε να του πεις να βγάλει το μπλουζάκι να δεις τι αποτελέσματα έχει το μισό σολάριουμ!